Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Είμαστε όλοι πυροσβέστες (να βρουν και κάτι να μας πάρουν οι κομμουνιστές)!





Άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Ισπανία αποφάσισαν να μην εκτελέσουν διαταγές έξωσης  διότι όπως δήλωσαν καθήκον τους είναι να "εξυπηρετούν το κοινό"  και να παρεμβαίνουν σε καταστάσεις "έκτακτης ανάγκης" και όχι να  είναι  "μαριονέτες των τραπεζών  ή των υπαλλήλων τους στην κυβέρνηση" .
Πυροσβέστες στην Γαλικία , την Καταλονία και την περιοχή της Μαδρίτης έχουν απορρίψει οποιαδήποτε ενέργεια που " συμβάλλει στις ανισότητες και δυστυχίες που έχει υποστεί η  εργατική τάξη", είπε η Ένωση CCOO. Οι πυροσβέστες της Γαλικίας  "έχουν αποδείξει ότι είναι από την πλευρά της κοινωνικής δικαιοσύνης",  όταν αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην έξωση της Aurelia Rey , μιας γυναίκας  85 ετών.
Περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν την έξωση ,η οποία είχε προκληθεί επειδή η κ. Aurelia Rey δεν είχε πληρώσει το ενοίκιο ενός μήνα.   Η δράση αυτή οργανώθηκε από την ομάδα Stop Desahucios (Σταματήστε τις Εξώσεις), μια ομάδα που δημιουργήθηκε για να αποτρέψει χιλιάδες εξώσεις όσων έχουν μείνει πίσω στην πληρωμή των ενοικίων και των στεγαστικών δανείων λόγω της λιτότητας εν μέσω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών.
Η ομάδα κατόρθωσε να σταματήσει τους αστυνομικούς που ήθελαν να πετάξουν έξω την Aurelia από το σπίτι της. 
Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν  μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ισπανία, εναντίον του βάναυσου νόμου των κατασχέσεων.
Η σημερινή πολιτική επιτρέπει στις ισπανικές τράπεζες - οι οποίες έχουν επανειλημμένα διεσώθη από τους ισπανούς  φορολογούμενους και πρόκειται να λάβουν πακέτο διάσωσης  € 100 δισεκατομμύριων από την ΕΕ, δηλαδή από τους πολίτες σε ολόκληρη την ΕΕ - να κατάσχουν ένα σπίτι , ανεξάρτητα από το υπόλοιπο του χρέους που εξακολουθεί να οφείλει ο πρώην ιδιοκτήτης.
Περισσότεροι από 350.000 Ισπανοί έχουν λάβει εντολές έξωσης από το 2008 επειδή δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν τις υποθήκες τους, μετά από έκρηξη δανειοδοτήσεων στέγασης που τροφοδοτήθηκε από τις τράπεζες.
Το Κοινοβούλιο έχει συμφωνήσει να συζητήσει την αίτηση των πολιτών να προστατευτούν οι χρεωμένες ιδιοκτήτες κατοικιών από τις εξώσεις και έχει επίσης συμφωνήσει να ανασταλθούν οι κατασχέσεις για δύο χρόνια .
Ωστόσο , η κυβέρνηση έχει μέχρι στιγμής απορρίψει μια μόνιμη νέα νομοθεσία .
(Αναδημοσίευση από solidarity4all.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com