Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ξένοι επενδυτές ζητούν μέσω αγγελιών ακίνητα στη μισή αντικειμενική!





Πλήρης ευτελισμός για την εγχώρια κτηματαγορά.

“Επενδυτικός όμιλος εξωτερικού αγοράζει μέσω αντιπροσώπου της στην Ελλάδα πάσης φύσεως ακίνητα στη μισή αντικειμενική τιμή!”

H αγγελία που φιγουράριζε την περασμένη Κυριακή στη “Χρυσή Ευκαιρία” αποτυπώνει πλήρως τις συνθήκες αυτή την στιγμή στην εγχώρια κτηματαγορά, όπου πλέον κι ...επισήμως οι έχοντες ρευστό ζητούν να αγοράσουν απροκάλυπτα στη μισή της αντικειμενικής και ακόμη χαμηλότερα -αν κρίνει κανείς από τις αγοραπωλησίες που ήδη πραγματοποίησε ο εν λόγω επενδυτικός όμιλος- ακίνητα κυρίως στην Αττική.

Το μοντέλο έχει ως εξής: Ιδιώτες επενδυτές αναθέτουν σε εταιρείες συμβούλων ακινήτων και μεσίτες να βρούν ακίνητα στην Αθήνα σε πολύ χαμηλές τιμές προειδοποιώντας εξ' αρχής τους ιδιοκτήτες -για ...οικονομία χρόνου και διαπραγματεύσεων- ότι δεν προτίθενται να καταβάλλουν περισσότερα από τα μισά της αντικειμενικής. Ηδη, πολυκατοικία 15ετίας με 8 διαμερίσματα στην Αθήνα, αντικειμενικής αξίας 1 εκατ. ευρώ αγοράστηκε στην τιμή των 300 χιλ. ευρώ, όπως επίσης και μικρό ξενοδοχείο, το οποίο αγοράστηκε επίσης χαμηλότερα από το ήμισυ της αντικειμενικής του, στα 700 χιλ. ευρώ. Οι περιοχές ενδιαφέροντος από πλευράς των υποψηφίων αγοραστών είναι κυρίως για ακίνητα εντός Αττικής και δευτερευόντως, σε ελληνικά νησιά- στην περίπτωση φυσικά που πρόκειται για πραγματική ευκαιρία.

Συμπέρασμα; Ανεξαρτήτως του αν το υπουργείο Οικονομικών κρίνει ως ''ανακριβή'' τα περί “αρπαγής” ή ''δήμευσης'' της ακίνητης περιουσίας, όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν χθές σε σχετική του ανακοίνωση, επισημαίνοντας μάλιστα ότι όλα τα κτίσματα θα φορολογηθούν λιγότερο από εφέτος (!), η ίδια η αγορά, όπως διαμορφώνεται από το νόμο της προσφοράς/ ζήτησης, δείχνει το δρόμο και την κατάσταση την οποία βιώνει αυτή την στιγμή η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.

 



analystforchange.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com