Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Εμπρηστικό άρθρο Αλβανού «ιστορικού» στοχοποιεί την Ελληνική Μειονότητα ...





- Να πως συχνά οι Αλβανοί διαστρεβλώνουν την Ιστορία…

- Παραποίησαν ακόμη και το όνομα του Μ. Σέρβου, για να τον εμφανίσουν ανιψιό του Ναπ. Ζέρβα!

«Εξπέρ» στη διαστρέβλωση της Ιστορίας, ακόμη και της σύγχρονης, αποδεικνύονται οι Αλβανοί, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία επιχειρούν να προκαλέσουν ζητήματα με στόχο φυσικά την Ελλάδα και την Ελληνική Μειονότητα. 
Με τον τρόπο αυτό προκαλούν συχνά με το θέμα των «Τσάμηδων», παραποιώντας πλήρως τα γεγονότα, «διαγράφουν» περιοχές με ελληνικό πληθυσμό, όπως τη Χειμάρα, οικειοποιούνται πολιτιστικά μνημεία, όπως το Βουθρωτό. Ο κατάλογος είναι μακρύς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της νοοτροπίας και της τακτικής είναι οι ισχυρισμοί του Αλβανού «ιστορικού» Arben Llala, σε… περισπούδαστο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα SOT. Σε αυτό καταφέρεται κατά της τοποθέτησης προτομών Ελλήνων σε χωριά που κατοικεί η Ελληνική Μειονότητα, «βαφτίζοντας» συλλήβδην όλους αυτούς «σφαγείς» Αλβανών. 
Η εγκυρότητα του εν λόγω «ιστορικού», ξεπερνά κάθε φαντασία. Για να στοιχειοθετήσει το άρθρο «μίσους», χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την ονομασία της πλατείας Σωπικής Αργυροκάστρου σε «Μιχάλη Ζέρβα». Η εκδήλωση έγινε το περασμένο Δεκαπενταύγουστο και φυσικά ο Μιχάλης Ζέρβας, είναι ο Μιχάλης Σέρβος (εκ Σωπικής καταγόμενος), γνωστός από τη δράση του για την Ήπειρο και τη Βόρειο Ήπειρο στην Αμερική. 
Αυτό όπως φαίνεται είναι μια απλή λεπτομέρεια για τον Αλβανό «ιστορικό» που ακάθεκτος, συνεχίζει την πλαστογράφηση των γεγονότων-  προφανώς για να τροφοδοτήσει το ανθελληνικό κλίμα-  υποστηρίζοντας ότι η Σωπική τίμησε τον Μιχάλη Ζέρβα (τον Μιχάλη Σέρβο δηλαδή) που είναι ανιψιός του Ναπολέοντα Ζέρβα, τον οποίο με τη σειρά του χαρακτηρίζει «αρχιτέκτονα, εφευρέτη και ενορχηστρωτή των εγκλημάτων κατά του τσάμικου πληθυσμού κατά τα έτη 1944-1945»! Για να μη μένει δε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του, στο άρθρο η ονομασία της πλατείας της Σωπικής, χαρακτηρίζεται «ανοικτή πρόκληση κατά της Αλβανίας, γιατί ο Μιχάλης Ζέρβας, είναι ένας από τους εξτρεμιστές Έλληνες στις ΗΠΑ που προωθεί την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας». 
Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο «ιστορικός» - αρθρογράφος, αποδίδει την τοποθέτηση προτομών ελλήνων ηρώων κλπ.,  στην πολιτική του απελθόντος πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, δίνοντας έτσι το «έναυσμα» στη νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση του Έντι Ράμα, να εξετάσει τυχόν παρεμβάσεις για την «ανιστόρητη νομιμότητα», επεισόδια που δεν αποκλείεται να δούμε στη συνέχεια. Ο ίδιος αρθρογράφος μάλιστα δεν παραλείπει να επιτεθεί κατά του Σαλί Μπερίσα και για το ότι «χάρισε στην Ελλάδα χωρικά ύδατα και τα παζάρια απορρίφθηκαν από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας», όπως αναφέρει, παραλείποντας να προσθέσει ότι αυτό έγινε ύστερα από την προσφυγή του σημερινού πρωθυπουργού. Το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο δημοσιεύει το ellogosar. blogspot, έρχεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την …γενναιοδωρία που επέδειξε για άλλη μια φορά η Ελλάδα προς την Αλβανία και ιδιαίτερα προς τη νέα κυβέρνησή της, να της διαθέσει 2,5 εκ. ευρώ για την ανέγερση του Εθνικού της Θεάτρου, που με την τακτική που ακολουθούν οι Αλβανοί, δεν αποκλείεται κάποια μέρα να παίζεται εκεί και το …δράμα του ξεριζωμού των Τσάμηδων. 
Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com