Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB Πιο ψηλά η Χ.Α. από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012...





Πιο ψηλά τοποθετεί το Λαϊκό Σύνδεσμο η δημοσκόπηση της MRB σε σχέση με τις ψήφους που είχε λάβει τον Ιούνιο του 2012 αλλά και με τις δημοσκοπικές προθέσεις που καταγράφηκαν αμέσως μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα!
Συγκεκριμένα στην απόλυτη πρόθεση ψήφου ο Λαϊκός Σύνδεσμος παίρνει 6,9% που είναι το ποσοστό που είχε πάρει τον Ιούνιο του 2012 κάτι που σημαίνει ότι στην εκλογική επιρροή "γράφει" πάνω από 8%!
Το εντυπωσιακό είναι ότι αυξήθηκαν τα ποσοστά του κόμματος έστω και κατά 0,1% του χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε του θανάτου του Π. Φύσσα μέχρι και μετά τη σύλληψη των ηγετών του κόμματος.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου το ποσοστό του Λαϊκού Συνδέσμου διαμορφώνεται στο 6,9% από 6,8% που ήταν αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Στα υπόλοιπα κόμματα μάχη στήθος με στήθος δίνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τα ποσοστά τους αντίστοιχα στο 21,8% και 21,2%, και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8% και Δημοκρατική Αριστερά με 3,6%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 23,5%.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα με 42,7% έναντι 29,1% του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για την εικόνα των πολτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 25,6% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 24,5%.
Ο κ. Σαμαράς προηγείται και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό με 36,6%, έναντι 25,1% που συγκεντρώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 34,8% των ερωτηθέντων.
Η έρευνα της MRB διενεργήθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο το χρονικό διάστημα 1 έως 3 Οκτωβρίου.
Συμπερασματικά, ισχυρή παραμένει η πολιτική θέση του Λαϊκού Συνδέσμου στο εκλογικό σώμα το οποίο σε πολύ σημαντικό ποσοστό απορρίπτει τη πολιτική διώξεων της κυβέρνησης εφόσον ένα 31,1% απαντά ότι ο Λαϊκός Σύνδεσμος είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα ενώ υπάρχει και ένα 20% που διαφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς..



defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com