Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ !!!





Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας, τιμωρήθηκαν τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου, ενώ με ποινές 4 μηνών φυλάκιση ο καθένας τιμωρήθηκαν άλλοι τρεις εξωσχολικοί νεαροί, από το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας.
Σε όλους δόθηκε τριετή αναστολή της ποινής.
Παράλληλα αθωώθηκαν δύο μαθητές, αφού αποδείχθηκε ότι δεν είχαν σχέση με τις καταλήψεις.
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου το σχολείου τους και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αστυνομικοί κύκλωσαν το σχολείο και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.
Πάνω από 20 άτομα μεταφέρθηκαν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, πολλά από τα οποία ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με την ειδοποίηση των γονέων τους.
Ταυτόχρονα σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία» για συνολικά 8 άτομα, που παρέμειναν όλη τη νύχτα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια της Λαμίας συγκεντρώθηκαν γονείς, μαθητές αλλά και καθηγητές, ωστόσο και οι 8 κατηγορούμενοι από τους οποίους οι 5 ήταν μαθητές ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές συνεχίζουν για 2η βδομάδα την κατάληψη. Ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών ταλαιπωρείται από τη κατάληψη καθώς διαφωνεί με την παράτασή της.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο προϊστάμενος εισαγγελίας πλημμελειοδικών της Λαμίας είχε επισκεφθεί το υπό κατάληψη σχολείο και ζήτησε με τους μαθητές να λύσουν την κατάληψη. Μάλιστα είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι μέχρι το τέλος της περασμένη βδομάδας θα είχε λυθεί. Στο ξεκίνημα της νέας βδομάδας τους μαθητές που ήταν έγκλειστοι στο σχολείο επισκέφτηκαν εκ νέου αστυνομικοί και τους ενημέρωσαν χωρίς όμως να τους πείσουν. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα με την έφοδο της αστυνομίας και τις προσαγωγές άνοιξε το σχολείο και σήμερα λειτούργησε κανονικά.





newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com