Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Βρετανικό FBI: Νέο σώμα κατά του οργανωμένου εγκλήματος ...




Ένα νέο σώμα, που έχει χαρακτηριστεί ως «το βρετανικό FBI», εγκαινιάζεται επισήμως σήμερα στη Βρετανία με σκοπό την πάταξη σοβαρών εγκλημάτων...Όπως δήλωσε η αρμόδια υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι, το λεγόμενο Εθνικό Πρακτορείο Εγκλήματος (NCA) «θα κυνηγήσει ανηλεώς» το οργανωμένο έγκλημα. 

Η υπουργός εξήγησε ότι η υπηρεσία θα επικεντρωθεί στο οργανωμένο οικονομικό έγκλημα, στα αδικήματα στον κυβερνοχώρο, τη φύλαξη των συνόρων και την παιδική προστασία. 

Θα αντικαταστήσει μια σειρά υπηρεσιών, αλλά με αρκετά μικρότερη χρηματοδότηση. 

Είναι η τρίτη φορά από το 1998 που στήνεται μια υπηρεσία κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Αρχικά είχε δημιουργηθεί η λεγόμενη Εθνική Ομάδα Εγκλήματος, η οποία αντικαταστάθηκε το 2006 από το Πρακτορείο Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος, το οποίο τώρα καταργείται.

 





spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com