Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΚΕΡΑΥΝΟΙ Β. ΘΑΝΟΥ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΜΕ... «Σταματήστε τις παρεμβάσεις στο έργο των ανακριτών»!!!





Για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και των δύο ανακριτών έκανε λόγο η Βασιλική Θάνου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), και αυτό ενώπιων της παρουσίας των υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου και της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.
Η Β. Θάνου ζήτησε να σταματήσουν οι παρεμβάσεις στο έργο των δύο ανακριτών σε ότι αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής λέγοντας ταυτόχρονα ότι οι ανακριτές  που ασχολούνται με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έχουν υπερβεί αδιαλείπτως τις 50 ώρες ανάκρισης.
Όμως, τόνισε η κυρία Θάνου, «ας το λάβουν αυτό υπόψη τους, και ιδίως οι παράγοντες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που επί δύο εικοσιτετράωρα, και ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, επιμένουν να ασκούν αρνητική κριτική και να προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο τους».
Δεν αρκέστηκε σε αυτό η εκπρόσωπος των δικαστών, η οποία υπογράμμισε: «Επιμένουν (σ.σ. πολιτικοί και δημοσιογραφικοί παράγοντες) να μη θέλουν να κατανοήσουν ότι σε αυτό ακριβώς συνίσταται η ανεξαρτησία και αμεροληψία του δικαστή. Δηλαδή, στο ότι οφείλει να αγνοεί τις πιέσεις που ασκούνται από τα ΜΜΕ και από άλλες πλευρές, και να αποφασίζει ανεπηρέαστος, βασιζόμενος μόνο στα στοιχεία της δικογραφίας».
«Ο σωστός δικαστής λογοδοτεί μόνο στη συνείδηση και τον Θεό» τόνισε η κυρία Θάνου και προσέθεσε: «Πρέπει να αφήσουν όλοι τους δικαστές να ασκήσουν ανεπηρέαστοι το έργο τους».
Οι δηλώσεις της Β. Θάνου αναφέρονται στην απαράδεκτη κριτική αλλά και πιέσεις που άσκησαν πολλά ΜΜΕ αλλά και πολιτικοί παράγοντες στους δύο ανακριτές λίγο μετά την απόφασή τους για την αποφυλάκιση των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής.


defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com