Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Bloomberg: Παγκόσμια κινητοποίηση για τον έλεγχο των χημικών όπλων που διαθέτει η Συρία.





Το πρακτορείο BLOOMBERG σε κύριο άρθρο του με τίτλο «Obama Must Now Mobilize the World» προτείνει στο Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, μια παγκόσμια κινητοποίηση, μέσω του ΟΗΕ, για τον έλεγχο των χημικών όπλων στη Συρία, με την στήριξη όλων των δυνάμεων που σήμερα αντιδρούν σε μια μονομερή αμερικανική επέμβαση.
Μέχρι σήμερα, σημειώνεται, η παγκόσμια κοινότητα, πάντα δύσπιστη έναντι των αμερικανικών ενεργειών, είχε νομιμοποιημένους λόγους να αντιτίθεται σε μια αμερικανική επέμβαση, εξαιτίας αφενός της αποστροφής προς μια μονομερή χρήση δύναμης, αλλά και της ανησυχίας ότι ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περεταίρω την περιοχή, προκαλώντας περισσότερο πόνο και νεκρούς.
Οι ΗΠΑ, επισημαίνεται, θα πρέπει να διευρύνουν τον διάλογο, πέραν της Ρωσίας, και με άλλες, χώρες, όπως την Κίνα, που υποστηρίζουν την απαγόρευση των χημικών όπλων. Οι μέχρι σήμερα επιφυλάξεις του Πεκίνου εδράζονταν στην απαίτηση να ενταχθεί η όποια παρέμβαση στη Συρία εντός ενός διεθνούς πλαισίου και η όποια ενέργεια να μην αποσκοπεί στην αλλαγή του καθεστώτος στη Δαμασκό. Και οι δύο αυτές απαιτήσεις ταυτίζονται τώρα με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ.
Ο καλύτερος τρόπος για να αποδειχθεί εάν μπλοφάρουν ή όχι, με την νέα πρωτοβουλία, ο Πούτιν και ο Άσσαντ είναι να συμφωνήσουν σε ένα χρονοδιάγραμμα που θα θέτει ο ΟΗΕ για τον έλεγχο των αποθεμάτων χημικών όπλων που διαθέτει η Συρία, υπό την εποπτεία των επιθεωρητών του ΟΗΕ και την κάλυψη του Κεφαλαίου VII της χάρτας του ΟΗΕ, η οποία εξουσιοδοτεί την χρήση βίας, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.
ΣΥΡΙΑ – ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ
Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ αναμένεται να δημοσιοποιήσουν την έκθεσή τους για την χρήση χημικών όπλων στη Συρία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNN Source: U.N. report on Syria should be ready early next week», Matt Smith) προσθέτοντας ότι ήδη μία από τις σημαντικότερες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) αποδίδει τις ευθύνες στον κυβερνητικό στρατό.
Οι επιθεωρητές είχαν συλλέξει στοιχεία από την περιοχή έξω από τη Δαμασκό, όπου πραγματοποιήθηκε επίθεση με χημικά όπλα την 21η Αυγούστου και τα επεξεργάσθηκαν για πάνω από μία εβδομάδα. Όπως δήλωσε διπλωματική πηγή στο CNN τα ευρήματα αναμένεται να παρουσιασθούν τη Δευτέρα, ενώ σύμφωνα με άλλη πηγή τα ευρήματα θα παρουσιασθούν την Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη.
ΑΡΧΙΣE Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ CIA
Η CIA έχει ξεκινήσει την παράδοση οπλισμού στους αντάρτες της Συρίας, μετά την πολύμηνη καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας που είχε υποσχεθεί ο Πρόεδρος Ομπάμα, υποστηρίζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι και Σύροι μαχητές (THE WASHINGTON POST, «U.S. weapons reaching Syrian rebels», Ernesto Londoño and Greg Miller).
Η διανομή των φορτίων έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, σηματοδοτώντας την αύξηση της αμερικανικής εμπλοκής στον συριακό εμφύλιο πόλεμο. Στο διανεμημένο υλικό περιλαμβάνεται ελαφρύς οπλισμός, οχήματα, εξελιγμένα συστήματα επικοινωνίας και ειδικά κουτιά ιατρικών πρώτων βοηθειών. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι η παροχή οπλικού και βοηθητικού υλικού θα ενισχύσει την μαχητική ικανότητα των Σύρων ανταρτών.







http://mignatiou.com/?p=12419#ixzz2eigJCAwe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com