Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΝΤ: Στις 23 Σεπτεμβρίου η Τρόικα στην Αθήνα .....





Στις 23 Σεπτεμβρίου και όχι στις 17, όπως είχε αναφέρει σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, θα βρίσκεται στην Αθήνα η αποστολή της τρόικας. Σύμφωνα με πηγή του Ταμείου, θα προηγηθεί η επίσκεψη των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.
Kατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΔΝΤ, στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Ταμείου κ. Τζέρι Ράις ανέφερε, ότι ο Πολ Τόμσεν παραμένει επικεφαλής και τα μέλη της αποστολής θα εξετάσουν με τις ελληνικές Αρχές για το που βρίσκεται σήμερα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δεν θέλησε να απαντήσει στην ερώτηση αν υιοθετεί τη θέση κάποιων ότι η επόμενη έκθεση του Ταμείου για την Ελλάδα θα είναι «κόλαση», υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει για το τι θα περιέχει η έκθεση και ότι θα γίνει νέα αξιολόγηση του προγράμματος.
Επίσης, πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με την προηγούμενη έκθεση του Ιουλίου, η Ελλάδα έχει κάνει «αξιέπαινη πρόοδο» για τη μείωση των δημοσιονομικών και εξωτερικών ανισορροπιών, αλλά απομένουν να γίνουν πολλά στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είπε.
Σε άλλη ερώτηση για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε σχέση με την καταγραφή του πρωτογενούς πλεονάσματος και ότι μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί για την ελάφρυνση των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Ράις δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, ούτε και αν το πλεόνασμα επιφέρει νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι όλοι μας επιδιώκουμε να ξεπεραστεί η κρίση, να βελτιωθεί η ανάπτυξη και να βοηθήσουμε τους ανέργους, κάτι που επανάλαβε και σε άλλη ερώτηση για το θέμα της ανεργίας, λέγοντας ότι το ΔΝΤ προβληματίζεται γι' αυτό το θέμα.
Στο τέλος της ημέρας, επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, οι προσπάθειές μας έχουν στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.
Σε ερώτηση για τη δέσμευση των Ευρωπαίων όσον αφορά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, ο κ. Ράις επανέλαβε ότι έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν την Ελλάδα, παρέχοντας επαρκή στήριξη, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα εφαρμόζει το συμφωνηθέν πρόγραμμα.
Ο κ. Ράις, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι κατά τη συζήτηση της αναθεώρησης θα εξεταστούν οι εξελίξεις επί του ζητήματος και «θα δούμε που βρισκόμαστε».
Τέλος, σε ερώτηση για την Κύπρο ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα συνεδριάσει για να συζητήσει την πρώτη έκθεση του Ταμείου, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.




newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com