Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ...




1.
ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ "ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΝΤΟΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ (ΝΑΣΟ) ΓΙΑΚΑΛΗ.
ΟΠεριφερειακός Σύμβουλος της παράταξης «Με τους πολίτες κόντρα στο καιρό» Βασίλης Τεντόμας με επιστολή που έστειλε στο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου Σταύρο Δημηρούδη ζητάει να γίνει συζήτηση για τις αναπτυξιακές εταιρείες των πρώην Νομαρχιών του Βορείου Αιγαίου να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα ως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τεντόμα έχει ως εξής:
Στη τελευταία συνεδρίαση του π.σ., δεν συζητήσαμε σαν εκτός ημερήσιας διάταξης το αίτημα των εργαζομένων στην ΕΝΑ ΧΙΟΥ ΑΕ, λόγω των πράγματι βάσιμων λόγων ότι το θέμα δεν είχε προταθεί έγκαιρα από κάποια περιφ. παράταξη και κυρίως γιατί δεν μπορούσε να γίνει συζήτηση χωρίς τη παρουσία και ερήμην των εκκαθαριστών της εταιρείας.
Νομίζω όμως ότι όλοι συμφωνήσαμε πως θα πρέπει να γίνει νέα συνεδρίαση μέχρι 30/9/2013, που λήγει  η σχετική σύμβαση του προσωπικού της ΕΝΑ ΧΙΟΥ ΑΕ, όπου και θα προσκληθούν να παραβρίσκονται και οι εκκαθαριστές. Και
Επειδή στις δύσκολες μέρες που περνούν όλοι οι εργαζόμενοι, σαν περιφέρεια θα πρέπει να δείχνουμε την πρέπουσα ευαισθησία και να εξαντλούμε όλα τα νόμιμα περιθώρια προς όφελός τους (ειδικά μάλιστα όταν τα αιτήματά τους είναι λογικά και μετρημένα),
Επειδή το περιφ. συμβούλιο πρέπει να ενημερωθεί για τη πορεία των εκκαθαρίσεων όλων των πρώην νομαρχιακών αναπτυξιακών επιχειρήσεων και κυρίως της ΑΕΝΑΛ και
Επειδή το περιφ. συμβούλιο δεν έχει ενημερωθεί για τη πορεία υλοποίησης της αριθμ. 34/2013 απόφασής του (Έγκριση ανάθεσης μελέτης για σύσταση νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο».
Αιτούμαι
Τον ορισμό συνεδρίασης του περιφ. συμβουλίου μέχρι 30/9/2013 όπου να περιλαμβάνεται σε ενιαίο θέμα η «Λήψη απόφασης επί αιτήματος των εργαζομένων στην ΕΝΑ ΧΙΟΥ ΑΕ & ενημέρωση περιφ. συμβουλίου για τη φάση που βρίσκονται οι εκκαθαρίσεις των πρώην νομαρχιακών αναπτυξιακών εταιρειών καθώς και η μελέτη για σύσταση της νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας Βορείου Αιγαίου».
 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ-ΕΜΠΡΟΣ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
2.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ KAI ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΔΕ ΤΗΣ Ν.Δ.
-Η τοπική ΝΟΔΕ πραγματοποίησε το τραπέζι φιλοξενίας του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, που ήρθε τριήμερη επίσκεψη στο νησί μας, στα γραφικά Πηγαδάκια. 
Όλοι οι παριστάμενοι έβαλαν το χέρι στην τσέπη ή μήπως άφησαν και ένα μικρό φέσι στο μαγαζάτορα;
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ,ΣΚΟΥΦΟΥ-ΜΥΤΙΛΗΝΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com