Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ...Κόκκινες γραμμές από Σαμαρά προς την Τρόικα ...




Σε «οργασμό» συσκέψεων βρίσκονται οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου σβήνουν και γράφουν προτεραιότητες και εκρεμμότητες που πρέπει να κλείσουν πριν την έλευση της Τρόικας.
Αν και οι πρόωρες εκλογές είναι ένα δεδομένο που ξορκίζουν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει που και πώς θα κάτσει τελικά η μπίλια.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διάχυτη η εκτίμηση στο κυβερνητικό περιβάλλον ότι στα τέλη του Σεπτέμβρη θα γίνει η «μητέρα των μαχών» με την Τρόικα.

Τα περιθώρια είναι ασφυκτικά και και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός έχει πάρει την απόφαση να τα δώσει όλα για όλα στην διαπραγμάτευση, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το επικείμενο ταξίδι του στις Βρυξέλλες. Εκεί ο κ. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τους κ.κ. Μανουέλ Μπαρόζο, Χέρμαν βαν Ρομπάι και Μάρτιν Σουλτς, δηλαδή τους επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών οργάνων (Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Συμβουλίου και Κοινοβουλίου).

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα
Οι συναντήσεις αυτές διόλου τυχαίες δεν είναι. Ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να πιέσει όσο γίνεται τους τρεις κορυφαίους Ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να είναι έτοιμοι να δοθεί- ακόμα μία φορά- μία πολιτική διέξοδος στην κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Το επιχείρημα που επικαλείται ο Σαμαράς- και θα το επικαλεστεί και στην πλευρά της Γερμανίας μετα τις γερμανικές εκλογές- είναι πως "αν δεν με στηρίξετε και πέσει η κυβέρνηση, μετά θα ακολουθήσει το χάος". Και στην προκειμένη περίπτωση- σύφμωνα με τον κυβερνητικό συλλογισμό- το "χάος" δεν θα αφορά μόνο την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στην ευρωζωνη.

Το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος για μία από τις κρισιμότερες διαπραγματεύσεις του Αν. Σαμαρά με την Τρόικα, έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα...





newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com