Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Οι μετατάξεις και τα αιτήματα για ρουσφέτια στη θητεία...



Η αλλαγή δεδομένων και το «ανεπιθύμητο» Π.Ν.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης η λέξη «μετάταξη» είναι συνώνυμη με το ρουσφέτι. Μετάταξη σημαίνει τη μεταφορά ενός στρατευσίμου που έχει οριστικά επιλεγεί για έναν κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατό, Ναυτικό ή Αεροπορία) σε έναν άλλο. Σημαίνει ακόμη... την εσωτερική μετακίνηση κάποιου που κατατάσσεται από ένα Όπλο ή Σώμα του Στράτου Ξηράς σε ένα άλλο. Σύνηθες είναι να ζητείται μετάταξη από τον Στρατό στο Ναυτικό ή στην Αεροπορία. Επίσης σύνηθες είναι να ζητείται να μεταταγεί κάποιος από ένα «δύσκολο» Όπλο όπως το Πεζικό ή τα Τεθωρακισμένα στις Διαβιβάσεις, που θεωρούνται ευκολότερες, ή στην Αεροπορία Στρατού, που έχει πολλές πιθανότητες παραμονής στην Αττική.

Μόνιμος πονοκέφαλος των πολιτικών γραφείων των υπουργών και υφυπουργών Εθνικής Αμύνης είναι το πόσες μετατάξεις θα μπορέσουν να κάνουν σε κάθε πρόσκληση στρατευσίμων. Και τούτο διότι οι μετατάξεις γίνονται μόνο με υπουργικές αποφάσεις. Η ρύθμιση αυτή έγινε εδώ και αρκετά χρόνια, με στόχο τη μείωση των ανεξέλεγκτων μετατάξεων που κόντευαν να αφήσουν τον Στρατό χωρίς κληρωτούς.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι μετατάξεις μειώθηκαν μεν, όμως τα σχετικά αιτήματα σωρεύονται πιεστικά προς την κορυφή. Έτσι τώρα, αφού προσδιοριστεί ο αριθμός των μετατάξεων που μπορούν να γίνουν, προσδιορίζεται πόσες αναλογούν σε κάθε βουλευτή ή άλλο κομματικό παράγοντα!

Από την επόμενη ΕΣΣΟ που κατατάσσεται αυτήν την εβδομάδα μια σημαντική αλλαγή έρχεται. Ο ένας μετά τον άλλον, στρατεύσιμοι που -προφανώς κατόπιν παρεμβάσεως- έχουν επιλεγεί για το Πολεμικό Ναυτικό ζητούν μετάταξη για τον Στρατό! Ο λόγος; Ενώ για πολλά χρόνια οι στρατεύσιμοι του Πολεμικού Ναυτικού υπηρετούν αποκλειστικά σε υπηρεσίες ξηράς, οι ανάγκες για κάλυψη θέσεων πληρωμάτων στον Στόλο οδήγησαν λίγες δεκάδες από αυτούς στα πολεμικά πλοία.

Η είδηση έχει προκαλέσει «πανικό» σε όσους περιμένουν τη σειρά τους να υπηρετήσουν στους θεωρούμενους «ευγενείς» κλάδους, οι οποίοι φαίνεται ότι προτιμούν να πατούν σε στέρεο έδαφος. Οπότε ένας νέος πονοκέφαλος περιμένει τώρα τα πολιτικά γραφεία...

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 01/09/2013-staratalogia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com