Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αδιόρθωτος και πείσμων...




Ακόμα και μετά τις διαβεβαιώσεις του αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι ο ίδιος θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρνείται πειστικά να ενημερωθεί και να αποφασίσει η ελληνική Βουλή για το θέμα.
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Εξωτερικών «το πεδίο της εξωτερικής πολιτικής δεν προσφέρεται για την άσκηση  αντιπολίτευσης. Πολύ περισσότερο δε, είναι κατώτερη  των περιστάσεων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή μας, η εσκεμμένη αλλοίωση των επίσημων θέσεων που διατυπώνει ο Υπουργός Εξωτερικών  εκ μέρους της Κυβέρνησης, απευθυνόμενος στη διεθνή κοινότητα.
Η Ελλάδα καταδίκασε και καταδικάζει με καθαρό και απόλυτο τρόπο το έγκλημα της χρήσης χημικών όπλων. Η Ελλάδα επιμένει στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία (Γενεύη 2), με στόχο μια οριστική και βιώσιμη λύση στο δράμα της Συρίας.
Οι θέσεις της χώρας μας διαμορφώνονται με γνώμονα το διεθνές δίκαιο, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την διαφύλαξη των εθνικών στρατηγικών συμφερόντων σε μια περιοχή με πολλά ανοικτά μέτωπα, την ανάγκη συγχρονισμού της στάσης μας σε άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως η σταθερότητα στην Αίγυπτο, τη μέριμνα για το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, όλους τους χριστιανικούς πληθυσμούς, όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκεύματος, τις υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των διμερών μας συμβάσεων.
Από την Ελλάδα δεν έχει ζητηθεί ούτε συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ούτε παροχή διευκολύνσεων.
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την πρόσφατη ενημέρωση της αρμόδιας  Διαρκούς Επιτροπής για όλο το φάσμα των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, τόνισε την ετοιμότητα του να ενημερώνει συνεχώς  την Επιτροπή, ενώ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των κομμάτων για κατ´ ιδίαν ενημέρωση οσάκις του ζητηθεί».



likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com