Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση Τσίπρα με τον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα.



Σειρά από πρωτοβουλίες για την προώθηση πολιτικής λύσης στο συριακό πρόβλημα θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Βλαντίμιρ Τσχικβισβίλι. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την πρόσφατη, ομόφωνη απόφαση της ΚΕ του κόμματός του, που δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στη στρατιωτική επέμβαση, καθώς και τη συμμετοχή της Ελλάδας με οποιαδήποτε έμμεση η άμεση μορφή. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, από την ρωσική πλευρά τα θέματα που τέθηκαν ήταν η κρίση στην Συρία και την ευρύτερη περιοχή, η κατηγορηματική της αντίθεση της Μόσχας στη χρήση βίας, η επιμονή να ξεκινήσει η διαδικασία πολιτικής προσέγγισης όλων των πλευρών μέσω της πρωτοβουλίας Γενεύη ΙΙ, όπως επίσης οι ενδείξεις ύποπτης επίθεσης με χημικά στη Συρία, με την οποία δεν ωφελείται η κυβέρνηση Άσαντ, αντίθετα επωφελούνται οι ακραίες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Τέλος, οι δυο πλευρές επεκτάθηκαν στη συζήτησή τους και σε θέματα ενεργειακής συνεργασίας των δυο χωρών, γενικότερων οικονομικών προοπτικών συνεργασίας, εμπορίου, τουρισμού κλπ.
Κεδίκογλου: Ατελείωτη ανευθυνότητα ΣΥΡΙΖΑ για Συρία«Βαθιά σύγχυση, ατέλειωτη ανευθυνότητα και παραλήρημα χωρίς όρια» χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις σημερινές επικρίσεις του εκπροσώπου του Πάνου Σκουρλέτη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς του συριακού ζητήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε στον ρ/σ Alpha 989 ότι «ο Πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος λειτουργούν ως πρόθυμα κοράκια θέλοντας να σύρουν τη χώρα στην πρώτη γραμμή του πολέμου. «Πριν δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τη διεθνή κοινότητα να απομονώσει «το αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ. Σήμερα “καταγγέλλει” όσους απομονώνουν το καθεστώς Άσαντ», σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου.



likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com