Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

28 Ρώσοι αξιωματικοί της GRU σε «επιθεώρηση» στην αμερικανική αεροπορική βάση «Vandenberg Air Force Base» κάτω από άκρα μυστικότητα...





Ρώσοι αξιωματικοί της GRU ( στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών) πραγματοποίησαν επίσκεψη-επιθεώρηση στην αμερικανική βάση «Vandenberg Air Force Base» στην Καλιφόρνια κάτω από άκρα μυστικότητα στα πλαίσια της νέας συνθήκης (START-3) μεταξύ των 2 υπερδυνάμεων, αναφέρει σε δημοσιεύματα του ο ρωσικός τύπος στο σύνολο του .
Και επειδή τις περισσότερες φορές όπου υπάρχει «καπνός» υπάρχει και «φωτιά»,ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την επίσκεψή των Ρώσων επιθεωρητών , αλλά επιβεβαίωσε ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων στο πλαίσιο της νέας συνθήκης (START-3).
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τη διεξαγωγή της επιθεώρησης υπογραμμίζοντας ότι αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια της « εφαρμογής των νέων μέτρων της νέας συνθήκης START και οποιεσδήποτε σχετικές πληροφορίες παραμένουν άκρως απόρρητες».
Ωστόσο, ο Thomas Moore , δήλωσε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι οι Ρώσοι αξιωματικοί επιθεώρησαν 5 σιλό εκτόξευσης πυραύλων του αμερικανικού συστήματος GBI, αντιπυραυλικής άμυνας , ώστε να πιστοποιηθεί μη ύπαρξη πυρηνικής γόμωσης τους .
Ο ρωσικός «έλεγχος» είναι πιθανό να τροφοδοτήσει έντονες συζητήσεις στην γερουσία και στο Καπιτώλιο, από τους Ρεπουμπλικάνους που πιστεύουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα αποκαλύπτει ευαίσθητη αμερικανική τεχνολογία «αιχμής» στους Ρώσους . Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής M. Brooks, «ετοίμασει» ειδικό νομοσχέδιο για την αμερικανική γερουσία το οποίο απαγορεύει ρητά στο Πεντάγωνο να «μεταφέρει» αμερικανική τεχνογνωσία στην ρωσική πλευρά για την πυραυλική άμυνα.
Έτσι, ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να προβεί στην διαδικασία αμοιβαίων επιθεωρήσεων μεταξύ αμερικανών και Ρώσων εμπειρογνωμόνων όσο το δυνατόν κρυφά και «πίσω από τα παρασκήνια» όπως αναφέρει το ρωσικό δημοσίευμα , αποκρύπτοντας παράλληλα τις σχετικές πληροφορίες για τις επαφές αυτές του αμερικανικού ΥΠΑΜ από τα «αδηφάγα μάτια» του συνόλου των αμερικανικών ΜΜΕ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αμερικανική υπηρεσία UPSI ενημέρωσε σχετικά με την επίσκεψη των Ρώσων επιθεωρητών στις ΗΠΑ, αναφέροντας , για παράδειγμα, ότι αυτές τις μέρες «Ρωσική στρατιωτική αντιπροσωπεία ευρίσκεται στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε κοινές ασκήσεις με τις αντίστοιχες αμερικανικές με την ονομασία «vigilance Eagle 2013 «και όλες οι αναφορές των ρωσικών ΜΜΕ περί « επιθεώρησης» από ρωσικής πλευράς θεωρούνται ανυπόστατες !! .
http://sokol-ff.livejournal.com/607287.html
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com