Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τεράστια φορτία όπλων «εισέρχονται» τα τελευταία 24ωρα στην Συρία μέσω Τουρκίας...





Σύμφωνα με πηγές της συριακής αντιπολίτευσης ένα τεράστιο φορτίο με οπλισμό 400 τόνων κατέφτασε στην χώρα μέσω Τουρκίας την Κυριακή.
Η αποστολή ως επί το πλείστον αφορά πυρομαχικά ελαφρών όπλων , βλήματα όλμων και αντιαρματικές ρουκέτες τα οποία κατέφθασαν στην βόρεια Συρία μέσω της τουρκικής επαρχίας Χατάι τις τελευταίες 24 ώρες, και ήδη παραδόθηκαν στους Σύρους αντάρτες , προσθέτουν οι πηγές.
Ένας αξιωματικός των ανταρτών δήλωσε στο Reuters ότι η ροή των όπλων με προορισμό τους αντάρτες έχει αυξηθεί κατηγορώντας παράλληλα την συριακή κυβέρνηση για χρήση θανατηφόρων χημικών όπλων στη Δαμασκό την Τετάρτη.
«Είκοσι ρυμουλκούμενα φορτηγά πέρασαν από την Τουρκία και τα οποία διανεμήθηκαν όλα σε αποθήκες όπλων για τον εφοδιασμό των ταξιαρχιών των μαχητών σε όλο τον βορά», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών Mohammad Salam,
Το Κατάρ και άλλες σουνιτικές χώρες υπό την ηγεσία της Σ.Αραβίας υποστηρίζουν ενεργά τους εξεγερμένους, ενώ το σιιτικό Ιράν παραμένει ένας από τους κύριους συμμάχους του Άσαντ.
Οι επαναστατικές μονάδες των Σύρων ανταρτών που πραγματοποιούν επιχειρήσεις στην βόρεια Συρία συμπεριλαμβάνουν στις τάξεις τους από μετριοπαθείς ισλαμιστές έως σκληροπυρηνικούς τζιχαντιστές καθώς και τις οργανώσεις Liwa al-Islam (Το τμήμα του Ισλάμ), Sukur al-Sham (Τα γεράκια της Συρίας), The Free Martyrs of Syria, ( ελεύθεροι μάρτυρες της Συρίας ) Ahfad al-Rasul (οι εγγονοί του Προφήτη) και Ahrar al-Sham (Οι ελεύθεροι της Συρίας).
Οι στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι λόγω ιρανικής και ρωσικής βοήθειας , η πολεμική αεροπορία του Ασάντ ελέγχει τον εναέριο χώρο στην Συρία αποκτώντας σημαντικό πλεονέκτημα.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του ανωτάτου συμβουλίου των Σύρων ανταρτών που λειτουργεί ως «ομπρέλα» για τις μονάδες των Σύρων αντικαθεστωτικών υπάρχει μεγάλη αύξηση το αποστελλομένων φορτίων οπλισμού από την Τουρκία τα τελευταία 24ωρα, ειδικά μετά τις αναφορές της «επίθεσης» με χημικά στην Δαμασκό.
Η συριακή κυβέρνηση απέρριψε όλες τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί χρήσης χημικών όπλων με αποτέλεσμα τον θάνατο 1.000 πολιτών στα προάστια της Δαμασκού την Τετάρτη.
Στον οπλισμό που αναμένει να εισέλθει στην Συρία συμπεριλαμβάνονται πιο εξελιγμένοι τύποι αντιαρματικών όπλων , πρόσθεσε ο εν λόγω αξιωματικός, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
Ο ίδιος ανέφερε , ότι τα χρήματα για τις αποστολές οπλισμού προέρχονται «από τον Περσικό Κόλπο», χωρίς να κατονομάζει χώρες.
Δυτικοί διπλωμάτες φοβούνται ότι η αυξανόμενη ροή χρηματοδότησης και αποστολής οπλισμού από τις Χώρες του Κόλπου ( στην Συρία ) θα μπορούσε να καταλήξει στα χέρια των ομάδων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
http://www.reuters.com/article/2013/08/25/us-syria-crisis-arms-idUSBRE97O04T20130825?feedType=RSS&feedName=worldNews
Γ. Μοτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com