Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Τρόμος: Το ΔΝΤ ζητά 12.4% αύξηση των φόρων ...





Φορολογικό σοκ περιμένει τους Έλληνες την επόμενη χρονιά, καθώς σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου η χώρα μας να πετύχει τους στόχους πρέπει η αύξηση της άμεσης φορολογίας να φτάσει το 12.4%.
Το τρομακτικό σενάριο που καλείται να υλοποιήσει το Υπουργείο Οικονομικών θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες σε ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και όσους τα προηγούμενα χρόνια ευνοούνταν από φοροαπαλλαγές και εκπτώσεις φόρων.
Οι "εγκέφαλοι" του Ταμείου μάλιστα, απαιτούν αύξηση 400 εκατομμυρίων ευρώ από άμεσους φόρους, την ώρα που ο Έλληνας αδυνατεί σήμερα να αντεπεξέλθει στα χαράτσια και την υπερφορολόγηση.
Το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που είναι στα σκαριά λοιπόν, απαιτεί συνολικά 2.1 δισ. ευρώ από άμεση φορολογία κάτι που σημαίνει πως πρέπει να θεωρούνται δεδομένα η αύξηση της φορολογίας των ενοικίων, η κατάργηση των φορολογικών απαλλαγών λόγω παιδιών αλλά και μίας σειράς φοροαπαλλαγών που προστάτευαν τους κοινωνικά αδύνατους.
Για να είναι πάντως σίγουροι οι δανειστές μας ότι δε θα "αμελήσουμε" τις υποχρεώσεις μας, επαναλαμβάνουν για ακόμα μία φορά το "μπαμπούλα" των νέων μέτρων σε περίπτωση που οι στόχοι δεν επιτευχθού.
Αν σ' αυτό πάντως, συνυπολογίσει κανείς και την αβεβαιότητα γύρω από τους πλειστηριασμούς, τότε το κοινωνικό μείγμα αναμένεται καυτό για το φθινόπωρο που έρχεται καθώς η επερχόμενη εξαθλίωση, φαντάζει δίχως προηγούμενο.








newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com