Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ «SPIEGEL»: Σούπερ «κοριός» παρακολουθούσε τους Γερμανούς!!!





Την ώρα που η Ανγκελα Μέρκελ προσπαθεί να εξέλθει από την κρίση που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο παρακολουθήσεων της αμερικανικής NSA με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες, εν όψει των ομοσπονδιακών εκλογών, νέες αποκαλύψεις του γερμανικού Τύπου δείχνουν τη στενή συνεργασία ανάμεσα στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες και την NSA.

Σε δύσκολη θέση φέρνουν την Α. Μέρκελ οι αποκαλύψεις του «Spiegel» για τη στενή συνεργασία των μυστικών υπηρεσίων Γερμανίας και ΗΠΑ
Σε δύσκολη θέση φέρνουν την Α. Μέρκελ οι αποκαλύψεις του «Spiegel» για τη στενή συνεργασία των μυστικών υπηρεσίων Γερμανίας και ΗΠΑ
Σύμφωνα με το «Spiegel», που επικαλείται απόρρητα έγγραφα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND και BfV), είχαν άμεση πρόσβαση στο πρόγραμμα παρακολουθήσεων XkeyScore, το οποίο δημιουργήθηκε για να «επεκτείνει τη δυνατότητά τους να στηρίζουν την NSA στην καταδίωξη στόχων τρομοκρατίας».
Στη σκιά του σκανδάλου με το πρόγραμμα PRISM, μια εσωτερική παρουσίαση του 2008 της NSA αποκαλύπτει ότι το XKeyScore μπορεί να ανακτά όλους τους όρους που έχει πληκτρολογήσει ένας χρήστης σε μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο και όλα τα δεδομένα για μια περίοδο μερικών ημερών, συμπεριλαμβανομένου και των συνομιλιών, των e-mails του και γενικά του συνόλου της επικοινωνίας του.
Χρησιμοποιώντας μεταδεδομένα (metadata) η NSA αποκτούσε κάθε μήνα πρόσβαση -κυρίως μέσω του εν λόγω προγράμματος- σε έως 500 εκατομμύρια δεδομένα συνδέσεων Γερμανών χρηστών.
Επίσης τα έγγραφα αποκάλυψαν ότι η συνεργασία NSA - Βερολίνου ενισχύθηκε το τελευταίο διάστημα επαινώντας μάλιστα την «προθυμία και το πάθος» του επικεφαλής της BND, Γκέρχαρντ Σίντλερ, την ώρα που το σκάνδαλο παρακολουθήσεων έχει αναδειχθεί σε κεντρικό προεκλογικό ζήτημα από τη γερμανική αντιπολίτευση.
Μάλιστα ένα από τα έγγραφα, του 2012, χαρακτηρίζει την BND ως «τον πιο παραγωγικό συνεργάτη» της NSA όσον αφορά το Αφγανιστάν, ενώ ένα άλλο του περασμένου Ιανουαρίου αναφέρει ότι «η BND προσπαθεί να επηρεάσει τη γερμανική κυβέρνηση να χαλαρώσει την ερμηνεία των νόμων περί προσωπικών δεδομένων, έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις μυστικές υπηρεσίες».

Α. ΜΕΡΚΕΛ
Πρωτοβουλία για παγκόσμια συμφωνία

Με τον γερμανικό Τύπο να κατηγορεί τη κυβέρνηση και τη Μέρκελ, μετά τη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, για «άγνοια», «ομαδική δραπέτευση από την ευθύνη» και «κοροϊδία του λαού», η Γερμανίδα καγκελάριος έδωσε χθες μια νέα συνέντευξη στη «Welt am Sonntag». Τάχθηκε υπέρ μιας «παγκόσμιας συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, ανάλογης του Πρωτοκόλλου του Κιότο για την Κλιματική Αλλαγή», τονίζοντας ότι η χώρα της «θα αναλάβει να το κάνει».
ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ, ΕΘΝΟΣ,ΑΝΑLYSTFORCHANGE.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com