Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

NEA ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ;-ΒΙΝΤΕΟ.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ  ΚΟΜΜΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα νέο και εφιαλτικό σύστημα που θα επιταχύνει τη διαδικασία πλειστηριασμών ακινήτων για την είσπραξη οφειλών προς το Δημόσιο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μελετά να γίνουν οι πλειστηριασμοί και σε τιμές πολύ κάτω των αντικειμενικών αξιών, που αποτελούν σήμερα το όριο εκκίνησης.


Σήμερα στις περιπτώσεις που διενεργούνται πλειστηριασμοί ακινήτων, αυτοί συνήθως καταλήγουν άγονοι λόγω πλήρους ανυπαρξίας ενδιαφερόμενων αγοραστών.
Ο λόγος είναι ότι η ελάχιστη τιμή στην οποία μπορεί να πωληθεί ένα ακίνητο που εκπλειστηριάζετε είναι η αντικειμενική του αξία, η οποία πλέον σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ υψηλότερη από την αγοραία.
Σύμφωνα με τον νόμο, τα ακίνητα δεν μπορούν να πουληθούν σε τιμή χαμηλότερη της αντικειμενικής αξίας, παρά μόνο εάν προηγηθούν δύο άγονοι πλειστηριασμοί.
Ποιες είναι οι λύσεις που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών;
Έχει αποφασισθεί να ορισθεί ως ελάχιστη τιμή εκκίνησης χαμηλότερη από την αντικειμενική, όπως ίσχυε και πριν από το 2008, όταν θεσπίστηκε ως ελάχιστη η αντικειμενική αξία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com