Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! Μετακινούν τα drones από το Αφγανιστάν στην Τουρκία...



Πηγές προσκείμενες  στο Πεντάγωνο αναφέρουν ότι  οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μετακινήσουν  τις βάσεις τους στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν με κύρια έμφαση στη συλλογή πληροφοριών και όχι τόσο στην εξάλειψη των τρομοκρατών.
 
Τα αμερικανικά Drones θα μετακινηθούν στη νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία. Μέχρι πρότινος οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν  την αεροπορική αυτή βάση για να παρακολουθούν  τις κινήσεις των Κούρδων στη Συρία, το Ιράκ και την Τουρκία.
 
Η πηγή αναφέρει ότι τα Drones που χρησιμοποιούνται στη Συρία είναι πολύ πιο δραστήρια από  ό, τι ήταν στην αρχική φάση της σύγκρουσης.
 
Στη Συρία χρησιμοποιούνται για τη συνεχή παρακολούθηση των Κούρδων καθώς και τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη προμήθεια όπλων προς τον Μπασάρ Άσαντ από το Ιράν μέσω του Ιράκ.
 
Σύμφωνα με συμφωνία Αμερικανών και Τούρκων, τα μη ιπτάμενα αεροσκάφη δεν θα πετούν πάνω από το τούρκικο έδαφος. Κύριο πεδίο δραστηριοτήτων τους είναι  το νότιο Ιράκ.
 
Η συλλογή των πληροφοριών θα διοχετεύεται στην κοινή Αμερικανο-τουρκική στρατιωτική αποστολή.
 
Η «Asharq al Awsat», γράφει ότι ένας υπάλληλος του Στέτι Ντιπάρτμεντ είπε ότι «δεν γνωρίζουν» σχετικά με τη δραστηριότητα του Εργατικού Κουρδικού Κόμματος, στη Συρία και δεν θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να πουν με βεβαιότητα ότι ορισμένες περιοχές της Συρίας, έγιναν βάσεις του PKK   και αναπτύσσουν όποια δραστηριότητα, σημειώνει η πηγή.
 
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com