Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Κοροϊδία υψηλού επιπέδου η υπόθεση της ΕΡΤ: Τα αίτια και οι σκοποί- VIDEO


\

Έχει καταστεί προφανές σε όλους ότι η τριμερής συγκυβέρνηση, όπως και οι προκάτοχοι της, ειδικεύονται στα επικοινωνιακά παίγνια, ενώ αποφεύγουν κάθε μορφή πραγματικής εργασίας ή αλλαγής στα τεκταινόμενα της χώρας. Το είδαμε, άλλωστε, αυτό εμπράκτως με τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικώς με τον πολυδιαφημισμένο «Ξένιο Δία», ο οποίος αποδείχτηκε μία μεγαλοπρεπής «τρύπα στο νερό», αφού οι λαθρομετανάστες συλλαμβάνονται στο κέντρο και αφήνονται ελεύθεροι στην Ανάβυσσο.
Τοιαύτη είναι και η περίπτωση της ΕΡΤ, όπου τα μεγάλα συμφέροντα πρόσταξαν για τον αποπροσανατολισμό του κοσμάκη και η συγκυβέρνηση έσπευσε να συνηγορήσει και να πράξει τα δέοντα. Ας ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξαρχής κάποια αδιαμφισβήτητα γεγονότα:

Πρώτον απ' όλα δεν θα πρέπει να συγχέεται η περίπτωση του εκάστοτε μεγαλοδημοσιογράφου της ΕΡΤ με τον απλό εργαζόμενο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Οι φελλοί άλλωστε πάντα επιπλέουν, για να μην ειπωθεί μία πιο «λαϊκή», αλλά συνάμα και πιο ακριβής ρήση. Για να μιλήσουμε κυριολεκτώντας, οι μεγαλοδημοσιογράφοι και θα λάβουν την αποζημίωση τους στο ακέραιο και θα έχουν σίγουρα μία θέση στην ενημέρωση μας, έτσι για να μην μας λείψει η παραπληροφόρηση και η μαύρη προπαγάνδα. Αντιθέτως, ο απλός εργαζόμενος της ΕΡΤ, αν τελικώς λάβει την αποζημίωση του, δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα ξαναβρεί την δουλειά του, αφού βάσει του σχεδίου νόμου δεν γίνεται λόγος για ΑΣΕΠ, όπως προπαγανδίζει η κυβέρνηση, οπότε θα έχουμε έναν νέο γύρο ρουσφετολογίας.
Δεύτερον αυτά που έχουν ακουστεί τελευταίως για φίμωση της ανεξάρτητης ενημέρωσης, είναι απλώς για εσωτερική κατανάλωση, αφού η ενημέρωση στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε ανεξάρτητη και ανιδιοτελής. Το σύνολο της τηλεόρασης στην Ελλάδα, ιδιωτική ή κρατική, είναι απλώς συρραφή προπαγάνδας που απορρέει από το ένα ή το άλλο κέντρο αποφάσεων και συμφερόντων. Ιδιαιτέρως η κρατική τηλεόραση υπήρξε κέντρο ψευδολογίας και κυβερνητικής προπαγάνδας επί σειρά ετών ή μάλλον καλύτερα δεκαετιών. Παρομοίως οι κορώνες για «χούντα» ή για «έλλειψη δημοκρατίας» είναι απλώς και μόνο προς χάριν της τηλεθέασης, αφού για να υπάρξει «έλλειψη» δημοκρατίας πρέπει να αναγκαστικά να υπάρχει δημοκρατία, γεγονός που πραγματικά το βιώσαμε εμείς ως Χρυσή Αυγή, όταν επί ένα χρόνο ως κόμμα του 7% (για να μην αναφέρουμε τις δημοσκοπήσεις) είχαμε προβολή από την κρατική τηλεόραση, μόνο όταν ήταν να εξαπολυθούν συκοφαντίες εναντίον μας.
Οπότε είτε έμενε ανοικτή η ΕΡΤ, είτε έκλεινε δεν υπάρχει ούτε κέρδος, ούτε ζημία για την «δημοκρατία». Ο μοναδικός λόγος που γίνονται όλα αυτά είναι το επικοινωνιακό παίγνιο και οι εντυπώσεις, όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα έργα της παρούσας κυβερνήσεως, αλλά και των προκατόχων της. Το θέμα, βέβαια, είναι το ποιος ωφελείται από όλη αυτή την επιχείρηση, η οποία αυταπόδεικτα ήταν επικοινωνιακή, αφού το «κόψιμο του σήματος» έγινε prime time, ώστε να το δουν όσο περισσότεροι γίνεται. Αν δεν ήταν επικοινωνιακό το ζήτημα, θα μπορούσε να είχε γίνει τα ξημερώματα, όπως τόσες και τόσες επιχειρήσεις της αστυνομίας.
Τα οφέλη από την συγκεκριμένη επικοινωνιακή επιχείρηση αφορούν το σύνολο του καθεστώτος, αν και εισπράττονται τμηματική από τα διάφορα σκέλη του. Πρώτον ένα τέτοιας εμβέλειας γεγονός, που γιγαντώνεται ακόμη περισσότερο από τις στημένες αντιδράσεις, είναι φυσικό να πολώνει και να ενισχύει τους προβαλλόμενους δήθεν αντιπάλους. Ο εκλογικός στόχος της επιχειρήσεως ήταν να ενισχυθεί η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, τα οποία δήθεν εναντιώθηκαν στην επιχείρηση. Παίχτηκε μάλιστα και το «χαρτί» των πρόωρων εκλογών και της ακυβερνησίας, μπας και φοβηθεί κανένας και στηρίξει την συγκυβέρνηση. Όσον αφορά τις εκλογές, αυτές καθ' αυτές, δεν πρόκειται φυσικά να τις κάνουν, αφού το επόμενο Κοινοβούλιο θα είναι ακόμα πιο Χρυσαυγίτικο και η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ πιθανόν να είναι εκτός βουλής.
Το πολιτικό κέρδος έρχεται σε συνδυασμό με τους απανταχού συνδικαλιστές, οι οποίοι φροντίζουν ώστε να μην υπάρχει οποιοδήποτε άλλο θέμα στην επικαιρότητα. Έτσι αναίμακτα θα γίνουν πολλές εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες που η κοινή γνώμη είναι στραμμένη στο επικοινωνιακό πυροτέχνημα της συγκυβέρνησης. Ποια σημαντικά γεγονότα βρίσκονταν στην επικαιρότητα τον τελευταίο καιρό; Επιγραμματικά να αναφέρουμε τα εξής:
1) Το φιάσκο με το ξεπούλημα ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ και τα μέτρα που προανήγγειλε η κυβέρνηση ότι θα φέρει η «τρύπα» στα έσοδα.
2) Ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας
3) Οι εξελίξεις στο θέμα της «Λίστας Λαγκάρντ»
4) Η παραδοχή του ΔΝΤ για το αδιέξοδο του Μνημονίου
5) Κατασχέσεις καταθέσεων
6) Γεωπολιτικές εξελίξεις με φόντο τις ταραχές στην Τουρκία

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως πριν δύο χρόνια όταν την ίδια πρόταση την είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ, είχε αντιδράσει η ΝΔ, χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς ορολογία που χρησιμοποιεί σήμερα το ΠΑΣΟΚ που την πρόταση την έφερε η ΝΔ. Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις Κεδίκογλου όταν η πρόταση είχε έρθει από το ΠΑΣΟΚ και συγκρίνετε το με τις αντίστοιχες δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ σήμερα. Κοινώς το δούλεμα πάει «σύννεφο» από συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση...
 - sklantzithres.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com