Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΜΑΤΗ Τελεσίγραφο Βενιζέλου: Ανοίξτε την ΕΡΤ και μετά συζητάμε...



Άρτεμις Παραδείσου


Άνοιξε την ΕΡΤ και συζητάμε είναι το μήνυμα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ενόψει της συνάντησης των τριών αρχηγών την Δευτέρα.
Αυτό υπονόησε και στο σύντομο τηλεφώνημα που είχε με τον Δημήτρη Σταμάτη ο πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ λίγη ώρα αφού έφθασε στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε προγραμματισμένη συνάντηση ευρωπαίων σοσιαλιστών του Νότου.
«Ό,τι είχα να πω τα είπα στην Βουλή. Σε παρακαλώ ξαναδιαβάστε την ομιλία μου» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απαντώντας στο τηλεφώνημα του υπουργού Επικρατείας.
Στην πραγματικότητα ο κ. Σταμάτης δεν πρόλαβε να παρουσιάσει στον κ. Βενιζέλο την εναλλακτική του πρόταση για ένα μεταβατικό στάδιο ημιλειτουργίας της ΕΡΤ όπως είχε κάνει λίγη ώρα αργότερα στην συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη.
Δύο είναι τα ζητήματα που θα θέσει ο Ευάγγελος στην συνάντηση των πολιτικών.
Το πρώτο αφορά την ΕΡΤ. Ο κ. Βενιζέλος θα πει ότι πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αναδιάρθρωσή της με την δημόσια ραδιοτηλεόραση εν  λειτουργία. Και το δεύτερο σχετίζεται με το σχεδόν μονότονο αίτημα του ΠΑΣΟΚ - «έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου» λέει συχνά ο κ. Βενιζέλος- για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα από τον πρωθυπουργό και μεταξύ άλλων να προσδιοριστούν οι σαφείς κανόνες λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος. Αλλιώς ας πάρει την ευθύνη ο κ. Σαμαράς για ό,τι θα επακολουθήσει στην χώρα.
Στην ίδια σύσκεψη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να δείξει στον πρωθυπουργό ότι το κόμμα του και ο ίδιος δεν φοβούνται τις εκλογές.
«Μπορεί να μην τις επιθυμούμε, αλλά δεν φοβόμαστε κιόλας» λένε παράγοντες της Ιπποκράτους που έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι ακόμη κι αν απειληθούν εκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να κάνει πίσω...
Χθες το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε έξαλλο με τις διαρροές πως ο κ. Βενιζέλςο υπέγραψε τον νόμο για το κλέισιμο της ΕΡΤ. "Πρόκειται για γελοιότητες" απαντούσαν από την Ιπποκράτους διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για νόμο του Αυγούστου του 2011 που αφορούσε συγχωνεύσεις και αναδιαρθρώσεις οργανισμών και δεν είχε καμία σχέση με το λουκέτο στην δημόσια ραδιοτηλεόραση.newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com