Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΜΕ ΚΥΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «Σε 10 λεπτά αποφάσισα για την ένταξη στο μνημόνιο»


Ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε συνέδριο στη Σκοτία, προχώρησε στην αποκάλυψη ότι μέσα σε 10 λεπτά λόγω της πίεσης των Ευρωπαίων ομόλογων του αλλά και των αγορών της Ασίας έλαβε την απόφαση τον Απρίλιο του 2010 να βάλει την Ελλάδα σε μνημονιακή τροχιά.


  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ.Παπανδρέου αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στους διαλόγους που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
  «Χρόνος δεν μας δόθηκε. Φανταστείτε τους εαυτούς σας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες. Εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις, η πρόοδος είναι εξαιρετικά αργή, η ένταση στα ύψη. Είναι πλέον δύο παρά δέκα τα ξημερώματα» αναφέρει ο κ.Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως ακούει έναν πρωθυπουργό να του φωνάζει πως έχει στη διάθεση του μόλις 10 λεπτά για να αποφασίσει.
  «Γιατί; Έχουμε σοβαρές αποφάσεις να λάβουμε, χρειαζόμαστε χρόνο» υποστήριξε ότι του απάντησε ο κ.Παπανδρέου, για να ακολουθήσει νέα παρέμβαση από έτερο Ευρωπαίο πρωθυπουργό, ο οποίος του επεσήμανε πως είναι απαραίτητη μια συμφωνία τώρα, καθώς σε 10 λεπτά ανοίγουν οι αγορές στην Ιαπωνία και «θα έχουμε πανωλεθρία στην παγκόσμια οικονομία».
  «Σε αυτά τα 10 λεπτά λοιπόν, γρήγορα, ήρθαμε σε συμφωνία. Αυτή τη φορά δεν ήταν οι στρατιωτικοί αλλά «οι αγορές» που κρατούσαν το όπλο στα κεφάλια όλων μας» υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν «οι πιο δύσκολες και επίπονες αποφάσεις της ζωής μου, οδυνηρές για μένα, περισσότερο, όμως, για τους συμπατριώτες μου».
  Όπως είπε ο κ.Παπανδρέου, ακολούθησαν μέτρα σκληρής λιτότητας, αλλά χάρη σε αυτά – υποστήριξε ο κ.Παπανδρέου – «η Ελλάδα απέφυγε την χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ, και η Ευρωζώνη απέφυγε μια κατάρρευση».
  Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και η τοποθέτηση του κ.Παπανδρέου σχετικά με το αίτημα του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα προκειμένου οι Έλληνες να αποφασίσουν για τους όρους του πακέτου διάσωσης.
  «Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες αντέδρασαν έντονα. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, οι αγορές θα τρελαθούν» ανέφερε ο κ.Παπανδρέου, ο οποίος τους απάντησε πως «πριν ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, πρέπει να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com