Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ UBER ALLES ΕΙΠΕ ΤΟ ΤΡΙΟ CATASTROIKA!



ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΟΣ "ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΑΪΜΟΥ" ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ!
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΟΛΚΗΣ ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ-ΚΟΥΒΕΛΗ!


Σε μια σύσκεψη φαρσοκωμωδία, που μόνο ειρωνικά σχόλια προκάλεσε στην κοινή γνώμη, ο ΑΣαμαράς και δύο ατακτούντα «συνεταιράκια» του, προσπάθησαν να βρουν κάποια «συμβιβαστική» φόρμουλα, προκειμένου να περισώσουν από την πτώση την έτσι κι αλλιώςκαταρρέουσα κυβέρνησή τους.
Οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι, αν και δεν κατέληξαν σε οριστική συμφωνία, άφησαν ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο και θα ξανασυναντηθούν την Τετάρτη (19/6) για νέες περιπετειώδεις διαπραγματεύσεις, οι οποίες περισσότερο προσομοιάζουν με τη διεκδίκηση ρόλων και εικόνας, παρά με αντιπαραθέσειςγια την ίδια την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής, επί της οποίας συμφωνούν.
Στο μεταξύ, έχουν αρχίσει σφοδρές διενέξεις ανάμεσα σε ΝΔΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σχετικά με τηνερμηνεία του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Κωνσταντίνου Μενουδάκου, το «γρίφο» της οποίας «επιλύουν» με εντελώς διαφορετικό τρόπο οι τρεις του κυβερνητικού συνεταιρισμού.
Η αναζήτηση «πάση θυσία», έστω και προσωρινού συμβιβασμού για τη διάσωση της κυβέρνησης Α. Σαμαρά έρχεται ως αποτέλεσμα σφοδρότατων πιέσεων από τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ, ειδικότερα της ΑΜέρκελ και από την οικονομική και τηλεοπτικοεκδοτική ολιγαρχία της χώρας, επιβεβαιώνοντας ότι και οι τρείς αρχηγοί του κυβερνητικού συνεταιρισμού, δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να ακολουθούν κατά γράμμα τα προδιαγεγραμμένα από το ξένο και εγχώριο κατεστημένο, σχέδια.

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει , χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
Την Τετάρτη θα ξανασυναντηθούν στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, προκειμένου -όπως είπε μετά τη συνάντηση Δευτέρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος- η κυβέρνηση να «ερμηνεύσει σωστά» την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ.
Από εκεί και πέρα, ανοίγουν όλα τα θέματα του ανασχηματισμού, του συντονισμού του κυβερνητικού έργου, καθώς και της ενδεχόμενης συμμετοχής των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη στην κυβέρνηση.
Εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από τρεισήμισι ώρες, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έκαναν δηλώσεις, αλλά κατευθύνθηκαν στα γραφεία τους από όπου τοποθετήθηκαν.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση άρχισε με αφορμή την ΕΡΤ αλλά το βασικό, όπως είπε, είναι η ανάγκη σεβασμού των κανόνων, και η κυβέρνηση να λειτουργεί «όχι ως μονοκομματική που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους της».
«Δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «πρέπει να επαναθεμελιώσει την ύπαρξή της», αφού λυθούν «τα θέματα δημοκρατίας» που άνοιξαν με την ΕΡΤ και ο πρωθυπουργός «ερμηνεύσει σωστά» την απόφαση του ΣτΕ.
Ο κ. Σαμαράς -είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- φάνηκε να αποδέχεται ότι επείγει η ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, η ανάγκη ανασχηματισμού και η ανάγκη ενός σχήματος συντονισμού και εφαρμογής των αποφάσεων που λαμβάνουν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Την ανάγκη πραγματικής συλλειτουργίας των κομμάτων στο πλαίσιο του κυβερνητικού έργου υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης κατόπιν της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα της ΕΡΤ -την άμεση επαναλειτουργία της οποίας αναμένει η ΔΗΜΑΡ μετά την απόφαση του ΣτΕ- καταδεικνύει πως στο πλαίσιο μίας τρικομματικής κυβέρνησης ουδείς μπορεί να λειτουργεί με μονομέρεια.
Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε πως η ΔΗΜΑΡ όχι μόνο δεν είναι αντίθετη στις μεταρρυθμίσεις, αλλά είναι επισπεύδουσα δύναμη, και αναμένει να εξέλιξη της συζήτησης προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την ανάγκη πραγματικής συλλειτουργίας της κυβέρνησης.
Σε σχέση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την της ΕΡΤ, το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να δίνει μία διαφορετική ερμηνεία, σε σχέση με αυτή που έδωσαν με τις δημόσιες δηλώσεις τους οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, «με την απόφαση του ΣτΕ επικυρώνεται η κατάργηση τη ΕΡΤ και του Διοικητικού Συμβουλίου της, και διατάσσεται ο υπουργός Οικονομικών και ο αρμόδιος υφυπουργός να εκπέμψουν πρόγραμμα από δημόσιο φορέα μέχρι να συσταθεί ο νέος φορέας».
Ερωτηθείς εάν θα μπει τέλος στο μαύρο, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Το συντομότερο δυνατόν».
Το όλο θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την προσεχή Τετάρτη στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Μείζον θέμα, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, είναι «η συνέχιση των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες η κυβέρνηση τόλμησε και θα συνεχίσει».
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α. ΣΑΜΑΡΑ
Εννέα βήματα απεμπλοκής ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που είναι σε εξέλιξη.
"Θέλω να αναβαπτίσουμε τη σχέση μας για να μην παραδώσουμε τη χώρα στο λαϊκισμό, για να μην πάμεσε εκλογές, για να μην παραγραφούν αδικήματα από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, για να μην ακυρωθεί η ευκαιρία του αγωγού ΤΑΡ σε συνδυασμό με τη ΔΕΣΦΑ που αναβαθμίζουν γεωστρατηγικά τη χώρα", φέρεται να είπε κατά τη σύσκεψη ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες τα εξής:
1ον τη συγκρότηση διακομματικής προσωρινής διοικούσας επιτροπής με τυπική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η οποία
Α) θα αναλάβει να προσλάβει απαραίτητο προσωπικό δημοσιογράφων, τεχνικών και οποίας άλλης ειδικότητας απαιτείται για να λειτουργήσει προσωρινά νέο πρόγραμμα
Β) θα καταρτίσει το προσωρινό πρόγραμμα και θα παρακολουθεί την εφαρμογή του.
2ον Αυτή η επιτροπή θα έχει θητεία μέχρι τη συγκρότηση των οργάνων του νέου οργανισμού
3ον Να κατατεθεί άμεσα το ν/σ για τη νέα ραδιοτηλεόραση και να καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ οι θέσεις όπου απαιτείται σε φορείς του δημοσίου
4ον Να κάνουν συζήτηση για τη νέα ραδιοτηλεόραση και τον αριθμό των εργαζομένων
5ον Να οριστεί αξιόπιστος Στρατηγικός Σύμβουλος για την υλοποίηση αυτών των αποφάσεων
6ον Να οριστεί αρμόδιος υφυπουργός με αρμοδιότητα αυτή την υπόθεση ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παραμερίζεται
7ον Να γίνει ανασχηματισμός μετά το συνέδριο της ΝΔ
8ον Να συζητήσουν για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και
9ον Να συζητήσουν για τον καλύτερο συντονισμό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com