Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Οι διάλογοι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών...


Βενιζέλος: Είσαι αλαζόνας και δεν μας σέβεσαι -  Κουβέλης: Δεν δέχομαι μονομερείς αποφάσεις. Υπάρχει και η λύση άλλου πρωθυπουργού.



Φωνές, απειλές και σαφή υπονοούμενα για αλλαγή πρωθυπουργού, είχε το εκρηκτικό μενού της χθεσινής τετράωρης συνάντησης των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το κλίμα μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων κατά τη χθεσινή σύσκεψη ήταν ιδιαιτέρως βαρύ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές φορές.
Ο Ευ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον Α. Σαμαρά για τη στάση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, ενώ ο «αυταρχισμός» Σαμαρά λίγο έλειψε να τινάξει τη σύσκεψη στον αέρα.
Από την αρχή ο πρωθυπουργός έδειξε διάθεση συναίνεσης, λέγοντας στους εταίρους πως είναι ανάγκη να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.
Όπως ήταν όμως αναμενόμενο οι κκ Βενιζέλος και Κουβέλης αντεπιτέθηκαν:
Βενιζέλος:  Το θέμα δεν είναι η ΕΡΤ, είναι ότι δεν λειτουργείς δημοκρατικά, φέρεσαι αλαζονικά και δεν μας σέβεσαι», φώναζε ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.
Κουβέλης: Δεν δέχομαι μονομερείς αποφάσεις, κι αν υπάρξει αδιέξοδο δεν χρειάζεται να γίνουν εκλογές, μπορούμε να βρούμε λύση και με άλλο τρόπο.
Η τελευταία φράση του κ. Κουβέλη ήταν σαφέστατο υπονοούμενο για αλλαγή πρωθυπουργού.
Σαμαράς: Πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους. Δεν μπορεί να ακυρωθεί μια κορυφαία μεταρρυθμιστική πράξη.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε με σφοδρότητα και στον Γιάννη Στουρνάρα, το νέο «αφεντικό» της ΕΡΤ πια.
Βενιζέλος: Αυτός ο φορέας δεν μπορεί να είναι ούτε το υπουργείο Οικονομικών, ούτε ο στρατός», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνοντας έξαλλος για το e-mail, με το οποίο ο υπουργός Οικονομικών απειλούσε με κλείσιμο όσους περιφερειακούς σταθμούς αναμεταδίδουν το «πειρατικό» πρόγραμμα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.
Σε αυτό το σημείο της σύσκεψης αποφάσισαν να περιμένουν την απόφαση του ΣΤΕ την οποία ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε ότι θα σεβόταν, όποια κι αν ήταν.
Όταν έγινε γνωστή η απόφαση, υπήρξε ζήτημα ερμηνείας και προσεκλήθησαν ο ΓΓ της κυβέρνησης Τ. Μπαλτακος και ο νομικός σύμβουλος του κράτους κ. Μπενος οι οποίοι είπαν ότι με την απόφαση του ΣΤΕ η ΕΡΤ έκλεισε.
Ο πρωθυπουργός μετά την ενημέρωση δεσμεύτηκε ενώπιον των δύο κυβερνητικών του εταίρων ότι ο φορέας - γέφυρα μεταξύ της παλαιάς ΕΡΤ και της ΝΕΡΙΤ μπορεί να εκπέμψει ακόμη και μέσα στην εβδομάδα.
Η συζήτηση για την ΕΡΤ ολοκληρώθηκε καθώς οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν να μελετήσουν αναλυτικά την απόφαση του ΣτΕ και να επανέλθουν προφανώς στη νέα σύσκεψη της Τετάρτης.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com