Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Αιφνιδιαστικά στον Στουρνάρα η τρόικα: ρωτούσαν για ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΡΤ...





Ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τους τροϊκανούς πως τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μετά και την απόφαση του ΣτΕ για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Εκτός όμως από τις εξελίξεις στη δημόσια τηλεόραση, όπως ανέφερε νωρίτερα υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών τέθηκε και το θέμα των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ.

Παράλληλα, συζητείται και το αίτημα της κυβέρνησης για τη μείωση για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, για το οποίο αναμένεται ακόμη η απάντηση των επικεφαλής της τρόικας, που μελετούν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σύμφωνα, επίσης, με τον ίδιο παράγοντα, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή της τρόικας στο υπουργείο Υγείας, όπου εξετάζει το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ και τις ανάγκες χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι δύο πλευρές επιχειρούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία, πριν από το Eurogroup την προσεχή Πέμπτη, αλλά άγνωστο είναι ακόμη εάν οι επικεφαλής της τρόικας επιστρέψουν εκ νέου στην Αθήνα στο τέλος του Ιουνίου, εάν παραμείνουν ανοικτά αρκετά πεδία.
newit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com