Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ - ΜΑΜΟΥΘ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!



Απίστευτη κομπίνα  στη Θεσσαλονίκη που προκαλεί οργή και αγανάκτηση. Την ώρα που οι εξαθλιωμένοι Έλληνες δοκιμάζονται άγρια, καθώς είτε δεν μπορούν να τα αγοράσουν, είτε δεν βρίσκουν φάρμακα, κάτι άλλα λαμόγια των νοσοκομείων θησαυρίζουν σε συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρείες, αγοράζοντας απίστευτες ποσότητες άχρηστων φαρμάκων που καταλήγουν στα σκουπίδια!


Μια υπόθεση που απασχολεί πλέον σοβαρά τη δικαιοσύνη είναια αυτή 60χρονης διευθύντριας εργαστηρίου στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο η οποία, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για τα έτη 2007 έως 2012, προέβαινε στην προμήθεια-αγορά πολλαπλάσιας ποσότητας αντιδραστηρίων (φαρμακευτικών σκευασμάτων), από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες.
Συγκεκριμένα, για ορισμένο αριθμό εξετάσεων, οι ποσότητες προμήθειας αντίστοιχων αντιδραστηρίων, για όλα τα έτη που αφορούσε η έρευνα, ήταν δυσανάλογα μεγαλύτερη (είκοσι και πλέον φορές) από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν. Η πλεονάζουσα ποσότητα αντιδραστηρίων, καταστρέφονταν χωρίς να έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους και παραγγέλνονταν νέα, χωρίς να συντάσσεται πρακτικό καταστροφής!
Ενδεικτικά, για μία μόνο εξέταση κατά τη διάρκεια ενός έτους, παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, ενώ χρησιμοποιήθηκαν από αυτά μόνο τα 21. Αγοράστηκαν δηλαδή 3.019 επιπλέον αντιδραστήρια, με την επιβάρυνση για το νοσοκομείο να ανέρχεται στο ποσό των 45.867,83 ευρώ.
Η συνολική επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου από την επιπλέον προμήθεια αντιδραστηρίων προσδιορίζεται στο ποσό των 4.005.404,85 ευρώ λαμβάνοντας υπόψη τη μέγιστη δυνατή κατανάλωση αντιδραστηρίων που χρησιμοποιούνται σε κάθε τύπο εξέτασης και για όλα τα έτη 2007-2012. Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για Απιστία σχετικά με την Υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου Περί Καταχραστών Δημοσίου.
Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργάζονταν επί 15 έτη στο συγκεκριμένο εργαστήριο του Νοσοκομείου τοποθετούμενος εκεί από την εταιρεία του.
Τον Οκτώβριο του 2011 απολύθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία και εξακολουθούσε να εργάζεται στο εργαστήριο, χωρίς να μισθοδοτείται από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση έως τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν απομακρύνθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου έπειτα από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας.
makelio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com