Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Ανοίγει το δρόμο για εκλογές ο Παπούλιας...





Στέλνει σκληρό μήνυμα προς τα Σκόπια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανοίγοντας εθνικό θέμα ... - Όλο το παρασκήνιο από το ταξίδι στο Βελιγράδι  Σκληρή επίθεση προς τους Σκοπιανούς εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ξαφνιάζοντας με τον τρόπο που κουνάει το δάχτυλο ο κ. Παπούλιας προς τους γείτονες.
Ο κ. Παπούλιας προειδοποιεί τους Σκοπιανούς ότι «όσο επιμένετε στο όνομα «Μακεδονία», οι πόρτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. θα μείνουν κλειστές».
Πολλοί ερμηνεύουν την κίνηση αυτή ως το δρόμο που ανοίγει ο Παπούλιας ώστε εάν υπάρξει εκ νέου αδιέξοδο στην τρικομματική να μπορεί ο πρωθυπουργός να επικαλεστεί εθνικό ζήτημα και σύμφωνα με τις διατάξεις του συντάγματος να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Η αδιάλλακτη στάση της ΠΓΔΜ απέναντι στο θέμα της ονομασίας έγινε η αιτία για να ασκήσει έντονη κριτική ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το Βελιγράδι μάλιστα προς τους Σκοπιανούς.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτικα», τόνισε πως όσο «τα Σκόπια επιμένουν στο ιδεολόγημα του 'μακεδονισμού', οι 'πόρτες' του ΝΑΤΟ θα παραμένουν κλειστές γι' αυτούς και η ευρωπαϊκή τους ολοκλήρωση παγωμένη».
Στη συνέντευξη του, ο κ. Παπούλιας επεσήμανε πως η Ελλάδα στηρίζει «την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων», με προϋπόθεση ωστόσο να εκπληρώσουν ορισμένα κριτήρια, όπως «η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων καλής γειτονίας»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ερώτηση που του έγινε για την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων, επεσήμανε πως καθυστερεί λόγω του γεγονότος πως «η πολιτική ηγεσία της χώρας αυτής βρίσκεται εγκλωβισμένη στο παρελθόν και δεν προωθεί με συνέπεια το ευρωπαϊκό όραμα που στοχεύει σε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον όλων των χωρών της περιοχής».
Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στο ζήτημα με την ονομασία της ΠΓΔΜ, λέγοντας πως «ο ΟΗΕ αποφάσισε να μην δεχθεί τη χώρα αυτή με το συνταγματικό της όνομα, νομιμοποιώντας έτσι την αντίθεση της Ελλάδας. Τα προηγούμενα χρόνια, η ελληνική πλευρά έκανε σημαντικά βήματα για να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Σύμφωνα με διακήρυξη του Συμβουλίου Ασφαλείας, το όνομα αυτό δεν θα είναι μόνο για διεθνή ή μερική χρήση, αλλά θα πρέπει να είναι ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση. Όσο τα Σκόπια επιμένουν στο ιδεολόγημα του 'μακεδονισμού', οι 'πόρτες' του ΝΑΤΟ θα παραμένουν κλειστές γι' αυτούς και η ευρωπαϊκή τους ολοκλήρωση παγωμένη».
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com