Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΠΛΩΤΟΣ Ο ΑΞΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ...


Η διαπλάτυνση του Αξιού, ώστε να καταστεί πλωτός και να συνδέσει το Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί στρατηγικό σχέδιο για τα Βαλκάνια και θεωρείται πως γίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστική.


Περιμένουμε κάποια ανακοίνωση των ελληνικών αρχών για να ενημερωθούμε ποιες είναι οι προετοιμασίες μας για τα έργα που ανακοινώνονται από τους Βαλκάνιους γείτονες. Αυτό όσον αφορά το σχεδιαζόμενο έργο διαπλάτυνσης του Αξιού, ώστε να καταστεί πλωτός και να συνδέσει τον Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το σερβικό «Ράδιο b92» και την μεταφορά της είδησης από «Βέτσερ» και «Εχέδωρο», οι εκπρόσωποι της κινεζικής εταιρείας «China geshuba Group Corporation» άρχισαν να συλλέγουν στοιχεία για τη σκοπιμότητα του έργου της ενοποίησης των ποταμών Δούναβη-Μοράβα-Αξιού, που θα ενώσει την κεντρική Ευρώπη με το Αιγαίο Πέλαγος.

Η κατασκευή του καναλιού αυτού, που αποτελεί στρατηγικό σχέδιο για τα Βαλκάνια, θεωρείται πως γίνεται ολοένα και πιο ρεαλιστική.

Στην σερβική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της κινεζικής εταιρείας, κ. Γιουάν Λίνγκ, δήλωσε ότι προς το παρόν το υπάρχον τμήμα μεταξύ του Σμεντέρεβο και της γέφυρας Λιουμπισέβσκι , είναι καλό και πλεύσιμο για τα ποταμόπλοια. Ο Λίνγκ δήλωσε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα εντοπισθούν οι πιθανές αδυναμίες του έργου, ώστε να διευθετηθούν στην πορεία.

Το χωροταξικό σχέδιο του Καναλιού Δούναβη-Μοράβα-Αξιού θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, το έργο είναι πολύ σημαντικό για τη Σερβία, αφού θα έχει έναν πλέον διάδρομο μέσω του ποταμού προς το Αιγαίο Πέλαγος, θα κατασκευάσει υδροηλεκτρικά εργοστάσια και θα εξασφαλίσει την άρδευση μεγάλων γεωργικών εκτάσεων, όπως δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Φυσικών Πόρων, Μίλαν Πούνιστς.


πηγήborders

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com