Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πολύ ακριβή η «κατά χάριν» τελικά! Έδωσαν «τσιεκούι» 200.000 ευρώ 2 ημέρες πριν από τις εκλογές!!!



Τσουβάλια με λεφτά μοίραζε η πρώην κυβέρνηση σε πολίτες και παρά τους ισχυρισμούς ότι οι επιταγές που εκδόθηκαν, δεν υπερέβαιναν τα 1000 ευρώ, ανά φυσικό πρόσωπο, εντούτοις η περίπτωση που παρουσιάζει σήμερα το newsit.com.cy, είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατούσε.







Όπως βλέπεται στο αντίγραφο της επιταγής, η κυβέρνηση είχε εκδώσει για μία και μόνο περίπτωση «τσιεκούι» αξίας 200.000 ευρώ, σε ένα φυσικό πρόσωπο.

Το πιο προκλητικό όμως απ’ όλα, είναι το γεγονός ότι, το ποσόν δόθηκε δύο μόνο ημέρες πριν από την διεξαγωγή του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, αφού η επιταγή έχει ημερομηνία 15/2/2013!

Όπως πληροφορείται το newsit.com.cy, ο νεαρός δικαιούχος των 200.000 ευρώ, εμφανίστηκε την ίδια κιόλας ημέρα σε κεντρικό υποκατάστημα τράπεζας, ζητώντας να εισπράξει τα μισά από τα χρήματα και να καταθέσει τα υπόλοιπα.

Οι υπεύθυνοι της τράπεζας, εξήγησαν στον 20χρόνο, ότι δεν μπορεί να καταθέσει τα χρήματα, καθώς θα έπρεπε να δικαιολογήσει από πού προήλθαν.

Ο νεαρός αποχώρησε και επέστρεψε, λίγη ώρα μετά, φέροντας μαζί του μία επιστολή από την Κεντρική Τράπεζα, η οποία επιβεβαίωνε ότι είναι δικαιούχος των χρημάτων και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Τελικά, ο δικαιούχος της επιταγής, πήρε 100.000 ευρώ σε μετρητά, κατέθεσε τα υπόλοιπα σε λογαριασμό στην τράπεζα και εγκατέλειψε το νησί.

Αυτό που εγείρει απορίες είναι, γιατί αν ο νεαρός ήταν δικαιούχος κάποιου βοηθήματος, είτε για λόγους υγείας, είτε λόγω οικονομικής δυσμένειας, ένα τόσο μεγάλο ποσό δόθηκε κατά χάριν και μάλιστα δύο ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές και δεν στηρίχθηκε μέσω θεσμοθετημένων διαδικασιών;

Να σημειωθεί ότι χθες, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου, αναφέρθηκε ότι η Νομική Υπηρεσία είχε εκδώσει γνωμάτευση στο παρελθόν, με βάση την οποία «μπορεί να γίνει κατά χάριν πληρωμή, σε πολύ εξαιρετικές και μεμονωμένες περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία και συντρέχουν σοβαροί ανθρωπιστικοί λόγοι, ή δικαιοσύνης, μόνο όμως, όπου η περίπτωση είναι πραγματικά εξαιρετική και παρουσιάζει ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα και όπου υπάρχει ηθική υποχρέωση, για την πληρωμή»...  
mewit.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com