Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWPOST.GR ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ Οι πρώτες εκτιμήσεις δυσκολίας για τα θέματα σε Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία...




Με ΒιολογίαΦυσικήΜαθηματικά και Ιστορία συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις.
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Βιολογίας.
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Ιστορίας.
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα της Φυσικής.
Δείτε ΕΔΩ τα θέματα των Μαθηματικών.

Σε ότι αφορά τα Μαθηματικά, τα θέματα μπορούν να χαρακτηριστούν δύσκολα, κυρίως για τους υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαθηματικών, κ. Γιάννη Ζαμπέλη, τα θέματα απαιτούσαν βασικές γνώσεις από τα προηγούμενα έτη, κάλυπταν όλο το φάσμα της ύλης και δεν είχαν την αναμενόμενη διαβάθμιση στη δυσκολία.

Σχετικά τη Βιολογία, σύμφωνα με την καθηγήτρια Νότα Λαζαράκη, τα θέματα ήταν διατυπωμένα με σαφήνεια στο σύνολό τους και απαιτούσαν μεγάλη έκταση απαντήσεων. 

Το πρώτο και το δεύτερο θέμα μπορούν να χαρακτηριστούν απλά αλλά απαιτητικά. Το τρίτο και το τέταρτο απαιτούσαν από τους υποψηφίους συνδυαστικό στοχασμό σε τέσσερα τουλάχιστον σημεία.

Σε ότι αφορά την Ιστορία, σύμφωνα με τον καθηγητή, κ. Δημήτρη Μάλεση, τα θέματα ήταν ενδιαφέροντα και δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα για όσους είχαν διαβάσει.

Κάλυπταν ευρύ φάσμα της εξεταστέας ύλης τόσο από την ελληνική όσο και από την παγκόσμια ιστορία και οι ερωτήσεις ήταν σαφώς διατυπωμένες. 

Τέλος, σχετικά με τη Φυσική, τα θέματα μπορούν να χαρακτηριστούν βατά, ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή, κ. Ιωάννη Τζαγκαράκη, το τέταρτο θέμα εμφανίζει περισσότερες δυσκολίες.

Το newpost.gr σε συνεργασία με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς θα μεταδίδει μετά τη λήξη των εξετάσεων όλα τα θέματα και τις λύσεις των πανελλαδικών εξετάσεων. 

Την Τετάρτη οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας θα διαγωνιστούν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013 Θέματα και Λύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com