Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Σημαντικές Τοποθετήσεις Τσίπρα στην Κροατία...



ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Στα πλαίσια της παρουσίας του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Subversive του Ζάγκρεμπ, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα Κροατικά ΜΜΕ, λαμβάνοντας ξεκάθαρη θέση σε μια σειρά ζητημάτων που σας παρουσιάζουμε, θέλοντας να συνεισφέρουμε στην αντικειμενική ενημέρωση σας.
Καλές Σχέσεις με Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ερωτηθείς για τον τρόπο αντίδρασης της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην κρίση που έπληξε την Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας απήντησε ότι η εκκλησία ανταποκρίθηκε «εκπληκτικώς θετικά», «έλαβε σαφή θέση ενάντια στην φασιστική Χρυσή Αυγή ενώ διοργανώνει μεγάλο αριθμό δράσεων αλληλεγγύης και αρωγής στους μετανάστες. Είμαστε σε ανοικτό διάλογο σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση και κατευθυνόμαστε σε θέσεις που μας είναι κοινές. Αυτό συνιστά ευκαιρία για νέες και καλύτερες σχέσεις μεταξύ της Αριστεράς και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία στην διάρκεια της ιστορίας ήταν στην απέναντι πλευρά. Σε συγκεκριμένες στιγμές της ιστορίας πρέπει να υπάρχει κοινό μέτωπο κατά του χειρότερου εχθρού».
Θα Καταργήσει τα Μέτρα Λιτότητας
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην στάση της παρούσας συντηρητικής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά έναντι των εκπαιδευτικών, τους οποίους απείλησε με επιστράτευση. «Τα αιτήματα των καθηγητών τα στηρίζει η πλειοψηφία του λαού, και η κυβέρνηση εργάζεται κατά του συνόλου της κοινωνίας διότι καταστρέφει την εκπαίδευση με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της λιτότητας». Ως προς το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι ένα ακραίο ριζοσπαστικό κόμμα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κόμμα του σκοπεύει να καταργήσει τα επιβληθέντα μέτρα λιτότητας και να φορολογήσει τους πλούσιους, προκειμένου να τραφούν εκείνοι που πεινούν. «Η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις, οι οποίες με βάρβαρο τρόπο καταστρέφουν την κοινωνική συνοχή!»
Κοινή Λύση για ΠΓΔΜ
Σε ερώτηση σχετικά με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ εξαιτίας του οποίου η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία επί 20ετία παρεμποδίζεται στην προσπάθεια ένταξης της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «επιθυμεί κοινή λύση για την ονομασία», τονίζοντας ότι η βαλκανική αυτή χώρα δεν πρέπει να «υποχωρήσει στον εθνικισμό, αλλά να πολεμήσει εναντίον του». «Οι λαοί των Βαλκανίων, ανεξαρτήτως των πρόσφατων πολέμων, πρέπει να κατανοήσουν ότι το μέλλον τους συνίσταται στην συνεργασία», εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι και όλες οι χώρες της νότιας Ευρώπης θα έπρεπε να συνεργαστούν στενότερα «καθώς για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων εντός της ΕΕ απαιτούνται συμμαχίες» και όχι όλες τις αποφάσεις «να τις λαμβάνει η Μέρκελ και ο υπουργός οικονομίας της Schaeuble». Σημείωσε δε ότι «οι λαοί του βορρά και του νότου έχουν κοινό συμφέρον, ακόμη και αν δεν το έχουν οι παρούσες κυβερνήσεις τους». «Η Κροατία επίσης σύντομα θα φτάσει στην περιφέρεια της Ένωσης και θα έπρεπε να συνεργαστεί με τους άλλους».
Διαγραφή 60 % του Ελληνικού Χρέους
Σε ό,τι αφορά στην διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται υπέρ αυτού που επετράπη στην Γερμανία το 1953! Τότε, σε διεθνή διάσκεψη στο Λονδίνο διεγράφη περίπου το 60% του χρέους της Γερμανίας και επεβλήθη μορατόριουμ στην αποπληρωμή του υπολοίπου χρέους της και μάλιστα με ρήτρα ανάπτυξης. Οι αποφάσεις αυτές απετέλεσαν την βάση του γερμανικού οικονομικού θαύματος των δεκαετιών που ακολούθησαν. «Αυτή είναι η λύση και για τους στόχους της ΕΕ, ειδάλλως κάποιες χώρες θα καταστούν αποικίες. Στην ΕΕ χρειάζεται αλληλεγγύη και συνεργασία, διαφορετικά δεν είμαι αισιόδοξος αναφορικά με το μέλλον της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com