Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Φώναξαν το ιππικό......



«Από πρωθυπουργός της χρεοκοπίας σε φορέα ελπίδας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς μπορεί έπειτα από έναν χρόνο στο αξίωμα να επιδείξει επιτυχίες. (…)Η άποψη της Bild: Συνεχίστε έτσι!». Υπέροχα! Μάθαμε και την άποψη της Bild για τον νικητή Σαμαρά και την επιτυχημένη πορεία της Ελλάδας. Μια εκτίμηση ιδιαιτέρως έγκυρη όπως και όλες οι προηγούμενες τής μεγαλύτερης κιτρινοφυλλάδας στην Ευρώπη:

Αρκετά πριν τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου και πιο συγκεκριμένα, από το Φεβρουάριο του 2012, η αντικειμενική υμνήτρια του Σαμαρά, εφημερίδα Bild, έβλεπε τον μεγάλο κίνδυνο «Κομμουνιστές, αντισημίτες, ημι-εγκληματίες: Θα κυβερνήσουν σύντομα την Ελλάδα αυτοί οι ακραίοι; Μετά τις εκλογές του Απριλίου απειλείται πολιτική κατολίσθηση». Τόνιζε δε στο ίδιο άρθρο της ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος “ΣΥΡΙΖΑ”, στηρίζει ανοιχτά τους βίαιους αναρχικούς. Κατηγορείται ότι είναι κι αυτός μέλος τους και ότι χρηματοδοτεί τις ομάδες τους. Την προηγούμενη Κυριακή, οι αναρχικοί έκαψαν περισσότερα από 40 σπίτια. Η Αθήνα τυλίχτηκε στις φλόγες». Προφανώς εκεί στην αντικειμενική υμνήτρια του Σαμαρά θα μπέρδεψαν τα Καλάβρυτα με το κέντρο της Αθήνας και τους έλληνες αναρχικούς με τους γερμανούς ναζί.

Δεν της έφταναν όμως αυτές οι προβλέψεις και καταγραφές της αντικειμενικής υμνήτριας του Σαμαρά, αλλά γινόταν ακόμη πιο συγκεκριμένη εκδηλώνοντας τη βεβαιότητα ότι μετά τις εκλογές «Ο Τσίπρας θα σχηματίσει συνασπισμό με την πιο μετριοπαθή “Δημοκρατική Αριστερά” του Φώτη Κουβέλη». Γελοιότητες, όμως δεν είναι οι μόνες.

Η αντικειμενική υμνήτρια του Σαμαρά, τον Μάιο του 2012 προειδοποιούσε σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της, Paul Ronzheimer, ότι στην Ελλάδα είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιηθεί πραξικόπημα, ενώ λίγες μέρες αργότερα παρουσίαζε και «έκθεση της CIA», σύμφωνα με την οποία «οι σταδιακά σοβαρές αναταραχές θα οδηγήσουν σε πραξικόπημα».

Τον ίδιο μήνα, η αντικειμενική και έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά, αναρωτιόταν: « Τι θα γίνει με τα “ελληνικά” ευρώ που έχουμε στα πορτοφόλια μας, σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ;» επισημαίνοντας ότι «η ελληνική έξοδος πλησιάζει όσο πλησιάζουμε στις εκλογές με αποτέλεσμα τα ευρώ με σειριακό αριθμό που αρχίζει από Υ (που υποδηλώνει πως τυπώθηκαν στην Ελλάδα) θα χάσουν αμέσως κάθε αξία». Επρόκειτο για ένα θρυλικό δημοσίευμα που θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία του οικονομικού ρεπορτάζ ως «Η μαλακία εις το Υ».

Τον Ιούνιο του 2012, ο συντάκτης της αντικειμενικής και έγκυρης υμνήτριας του Σαμαρά, Φρανς Τζόζεφ Βάγκνερ, σε ανοιχτή επιστολή του προς τους έλληνες γράφει « γιατί το μόνο που έχουν πια οι έλληνες, είναι μερικά άγονα βουνά, μερικές ξερές ελιές και αδέσποτες γάτες». Κι επειδή ξεράθηκαν οι ελιές, τον Ιανουάριο του 2013, η έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά παρουσίαζε ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο κάποια γερμανική εταιρεία φωτοβολταϊκών «Phonotherm» θέλησε να επενδύσει 300 στο νησί Πεταλάς αλλά η ελληνική γραφειοκρατία πέταξε αυτά τα χρήματα δημιουργώντας κολλήματα στην επένδυση. Αν και οι διαψεύσεις του θέματος έπεσαν από παντού, η έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά ουδέποτε προχώρησε σε διόρθωση.

Η έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά, αν και πολλές φορές χαρακτήρισε τεμπέληδες, άχρηστους και χαραμοφάηδες τους έλληνες οι οποίοι «ζουν με τα λεφτά των γερμανών», δε δυσκολεύτηκε να πανηγυρίσει τη διαπίστωση ότι η τοκογλυφική πολιτική της «λατρεμένης» Μέρκελ, κατάφερε να φέρει στη Γερμανία κέρδος 60 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η Bild έγραφε «Το κέρδος των 60 δισ. ευρώ που αποκόμισε η Γερμανία από τον τρόπο δανεισμού της είναι πολύ πάνω από τα 47 δισ. ευρώ της οικονομικής βοήθειας που παρείχε στην Ελλάδα».

Μέσω αυτής της εφημερίδας ενημερώνει με συνεντεύξεις του ο Σαμαράς το γερμανικό κοινό του, αλλά το ίδιο έκανε και ο Στουρνάρας με τη συνέντευξη που περιείχε εκείνο το αξέχαστο: «Έχει αυξηθεί το επίπεδο της προστασίας μου, δεν τολμώ να βγω μόνος από το σπίτι μου, δεν είναι δυνατόν να αθληθώ ή να βγω με φίλους μου έξω». Ναι, αυτή η αντικειμενική και έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά είχε δημοσιεύσει «υπεύθυνη δήλωση» με την οποία καλούσε τον Σαμαρά να υπογράψει ότι θα πουλήσει ακατοίκητα ελληνικά νησιά.

Αυτή η αντικειμενική και έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά φιλοξενούσε άρθρα με τίτλους όπως: «Πετάξτε επιτέλους τους Έλληνες από το ευρώ!». Δεν ξέρω αν η εγκυρότητα της Bild είναι αντίστοιχη των προβλέψεων του Στουρνάρα ή το αντίστροφο. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αντικειμενική και έγκυρη υμνήτρια του Σαμαρά θα ήταν καλύτερα να είχε τίτλο «Blind» και ότι η ΝΔ αντί να πανηγυρίζει για τέτοιου είδους επαίνους, θα ήταν καλύτερα να τους αποσιωπά πάση θυσία. Έστω και με (ακόμη) μια θερμή παράκληση προς τη Bild. Έπαινοι από τη Bild και τη Washington Post, απλώς επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι τα χειρότερα για τους έλληνες, έρχονται.
πηγήborders

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com