Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Αυτοί είναι οι δύο εισαγγελείς που αντικαθιστούν τους Πεπόνη-Μουζακίτη...




Νέοι οικονομικοί εισαγγελείς ορίστηκαν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου οι εισαγγελείς εφετών Παναγιώτης Αθανασίου (τακτικός) και Γαληνός Μπρης (αναπληρωτής).

Οι ανώτατοι δικαστές με την απόφαση τους αυτή αντικατέστησαν τους σημερινούς οικονομικούς εισαγγελείς Γρήγορη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, οι οποίοι είχαν ζητήσει να μην ανανεωθεί η θητεία τους.
Οι ίδιοι μάλιστα επικαλούμενοι την επικάλυψη των αρμοδιοτήτων τους από τον εισαγγελέα διαφθοράς έχουν ήδη διαβιβάσει όλες τις σοβαρές δικογραφίες στο Εφετείο για να την χειριστούν οι αρμόδιοι συνάδελφοι τους.
Ο Παν. Αθανασίου ως εισαγγελέας πρωτοδικών έχει χειριστεί στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας πολλές «καυτές» υποθέσεις που απασχόλησαν επί μακρό την επικαιρότητα. Μεταξύ άλλων, τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, το αντιπυραυλικό σύστημα TOR-M1,την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard, την Interamerican International, την υπόθεση Ζαχόπουλου με το «ροζ» DVD και την προμήθεια των φρεγατών επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου.
Ο Γαληνός Μπρης ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο για τις δικαστικές περιπέτεια του Ακη Τσοχατζόπουλου όταν τον Απρίλιο του 2012 πρότεινε την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» του έτους 2010 (χρήση 2009). Ως εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την αθώωση των αθλητών Κεντέρη-Θάνου για «σκηνοθετημένο ατύχημα, ψευδορκία και παρεμπόδηση ελέγχου ντόπινγκ» λίγο πριν τους Ολυμπιακούς του 2004 καθώς και την ενοχή του Παύλου Ψωμιάδη για την πλαστή εγγυητική επιστολή, ύψους 550 εκατ. ευρώ της εταιρείας ΑΣΠΙΣ προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.troktiko.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com