Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ DEAL ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ! Ξένα funds δίνουν "ψίχουλα" για Eurobank ενώ η κυβέρνηση περιμένει τις υποδείξεις της τρόικας...



Αμερικανικό Fund εξέφρασε ενδιαφέρον για την αγορά της Eurobank σε εξευτελιστική τιμή. Προσέφερε 4 δις ευρώ, όταν μόλις πριν μερικές ημέρες η τράπεζα ανακεφαλαιοποιήθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το ποσό των 5,3 δις ευρώ. Το τίμημα που προσέφερε το Fund αποδεικνύει και τη στόχευση της διάλυσης του deal μεταξύ Εθνικής και Eurobank κατ’ απαίτηση της τρόικας. Θέλουν να την πάρουν για ένα κομμάτι ψωμί και να βάλουν στο χέρι τις καταθέσεις και τις υποθήκες των Ελλήνων.

Από την πρώτη στιγμή το defencenet.gr είχε επικρίνει την απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί την αξίωση της τρόικας για τη διάλυση της συμφωνίας συγχώνευσης μεταξύ των τραπεζών Εθνικής και Eurobank, αφού επρόκειτο για ένα ακόμη σχέδιο των δανειστών να επιβάλλουν αποικιακούς κανόνες στην ελληνική οικονομία. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα τώρα, αφού ο ισχυρός τραπεζικός πυλώνας ποτέ δεν δημιουργήθηκε και η Eurobank κατέληξε στο ΤΧΣ. Η Εθνική προσπαθεί να συγκεντρώσει το 10% που απαιτείται για να παραμείνει ιδιωτική.
Ο "γύπας" λοιπόν ενέσκηψε πάνω από τη Eurobank. Πληροφορίες αναφέρουν πως εκπρόσωπος ενός από τα μεγαλύτερα  Funds της Νέας Υόρκης, συναντήθηκε με κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα και του εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να εξαγοράσει μεγάλο ποσοστό των μετοχών της Eurobank σε τιμή πινακίου φακής για τη θέση και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η τράπεζα. Προσέφερε μόλις 4 δις ευρώ.
Ήταν η δεύτερη προσφορά που είχε η κυβέρνηση μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων εβδομάδων καθώς σε συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με κορυφαίο αξιωματούχο του Fairfax εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον για να εξαγοράσει ένα ποσοστό της Eurobank.
Η κυβέρνηση όμως φέρεται να απάντησε αρνητικά και στις δύο προτάσεις. Περιμένει απλά το χρόνο και το Fund που θα της υποδείξει η τρόικα για το ξεπούλημα της Eurobank και μαζί όλων των περιουσιακών στοιχείων που το πιστωτικό ίδρυμα διαθέτει. Έτσι για να καταλάβουν όλοι τι σκοπιμότητες εξυπηρετούσε η διάλυση της συγχώνευσης με την Εθνική.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com