Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ψήφους Βορειοηπειρωτών «ψαρεύουν» οι Αλβανοί ...Αφού τους μηδένισαν !!!



Οι πολιτικοί αρχηγοί και ιδιαίτερα των δύο κομμάτων που μάχονται για την πρωτιά, ο Σαλί Μπερίσα του ''Δημοκρατικού'' Κόμματος και ο Έντι Ράμα του Σοσιαλιστικού 
υπερθεματίζουν σε υποσχέσεις και εξαγγελίες, επιδιώκοντας,  εκτός των άλλων,  να προσεταιριστούν τις ψήφους των Βορειοηπειρωτών. Κατά ειρωνική σύμπτωση μάλιστα αυτό γίνεται τον ίδιο χρόνο κατά τον οποίο ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κωμικοτραγικής απογραφής του 2011, που εμφανίζει συρρικνωμένο το Ελληνικό και το Ορθόδοξο στοιχείο της Αλβανίας. 

Κάλεσμα Μπερίσα

Μετά την ίδρυση Αλβανικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα, που πριν λίγες ημέρες είχε «εξαγγείλει» ο συνεργαζόμενος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ιλίρ Μέτα, τη «σκυτάλη» πήρε ο Αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, που μιλώντας σε μέλη της Μειονότητας στο Αργυρόκαστρο, κάλεσε τους Έλληνες της Αλβανίας και όλους τους μετανάστες να επιστρέψουν και να επενδύσουν τις οικονομίες στη χώρα του, υποσχόμενος απαλλαγή από τους φόρους για μια περίοδο 3-5 χρόνων. Εκείνο φυσικά που δεν είπε ο Αλβανός πρωθυπουργός είναι για το τι εγγυήσεις παρέχει το Αλβανικό κράτος για ασφάλεια στους Βορειοηπειρώτες, που συχνά πέφτουν θύματα της αυθαιρεσίας των κρατικών οργάνων, ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν χάσει και περιουσίες με στημένες διαδικασίες και μεθοδεύσεις. 

Απογραφή στα μέτρα τους

Αποτέλεσμα αυτών άλλωστε ήταν και το επίσημο αποτέλεσμα της απογραφής του 2011, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες της Αλβανίας ανέρχονται μόλις σε 24.000! Από αυτούς οι 2.647 καταγράφηκαν στα Τίρανα, οι 2.965 στην Κορυτσά, οι 5.451 στο Αργυρόκαστρο και 12.232 στην Αυλώνα (Άγιοι Σαράντα, Χειμάρα, Δέλβινο κλπ). Επίσης οι Ορθόδοξοι υπολογίστηκαν μόλις σε 180.000 άτομα, ήτοι το 6,8% του Αλβανικού πληθυσμού.   Τα αποτελέσματα της απογραφής δεν γίνονται αποδεκτά από τους φορείς της Ελληνικής Μειονότητας, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπως και από διεθνείς παρατηρητές, ωστόσο αυτό ελάχιστα επηρεάζει το Αλβανικό κατεστημένο στη χάραξη της πολιτικής του.
Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της «μαγειρεμένης» - όπως χαρακτηρίζεται απογραφής προκαλεί έντονο προβληματισμό στο χώρο της Ελληνικής Μειονότητας και ήδη στελέχη της επικρίνουν ανοικτά την «ΟΜΟΝΟΙΑ» η οποία είχε ταχθεί υπέρ της αποχής, ενώ ακόμη και σήμερα δεν έχει ανακοινώσει τα αποτελέσματα της δικής της απογραφής, ώστε να καταγραφούν από τις Εκθέσεις των ξένων παρατηρητών. 
Τις επόμενες ημέρες και ενόσω πλησιάζουμε προς τις εκλογές, το θέμα της απογραφής εκτιμάται ότι θα βρίσκεται στο «ατζέντα» της επικαιρότητας, ωστόσο κανένας Αλβανός πολιτικός δεν πρόκειται να στηρίξει τις θέσεις των  Βορειοηπειρωτών και των Ορθοδόξων, γιατί σε αυτά τα ζητήματα οι Αλβανοί – παρά τις αγεφύρωτες διαφορές τους-  έχουν ενιαία γραμμή για  συρρίκνωση του Ελληνικού στοιχείου και μείωση της απήχησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Πρωινός Λόγο-veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com