Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η Αλβανική Διακλαδική Άσκηση «About-Grethi ’13″....






ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Ο Αλβανός Α/ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Jamal Gjunkshi παρακολούθησε την τελετή λήξης της 20ήμερης διακλαδικής άσκησης με την επωνυμία «About-Grethi ’13″ στο πεδίο βολής Grethit στην Kavajë από άνδρες του τρίτου τάγματος πεζικού της Poshnje. Ο σκοπός της 20ήμερης άσκησης ήταν ή εξάσκηση των αλβανικών ΕΔ σε διάφορα σενάρια από το επίπεδο της ομάδος, διμοιρίας, έως και του τάγματος, με κύριο στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας των επιχειρησιακών δομών, καθώς και της επαγγελματικής κατάρτισης των αλβανών αξιωματικών , υπαξιωματικών και οπλιτών .
Παρόντες στην τελετή ήταν ο Διοικητής του στρατού ξηράς ταξίαρχος Zyber Dushku, εκπρόσωποι της Αμερικανικής εταιρείας CUBIC και τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Η άσκηση «About-Grethi ’13″ άρχισε στις 2 Μαΐου και έληξε στις 20 Μαΐου 2013. Οι στόχοι της σύμφωνα με το αλβανικό επιτελείο είναι η αύξηση του επιπέδου των επιχειρησιακών μονάδων και υπομονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, η εκτέλεση διαφόρων σεναρίων «σε συνθήκες μάχης» καθώς και η συνεργασία μονάδων των χερσαίων δυνάμεων με την αεροπορία.
Σύμφωνα με τον Αλβανό Α/ΓΕΕΘΑ στην άσκηση αυτή υπήρξε επιτυχής συνεργασία χερσαίων δυνάμεων με μονάδες της αλβανικής αεροπορίας καταδεικνύοντας το επίπεδο των ανδρών των αλβανικών ΕΔ.
Η άσκηση αυτή είναι πολύ σημαντική τόσο στο εσωτερικό της Αλβανίας όσο και στο εξωτερικό, προσπαθώντας να στείλει μήνυμα επαγγελματισμού του αλβανικού στρατού στο ΝΑΤΟ.anaconda
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com