Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Βάζουν στο χέρι και τα εφάπαξ!!!




Βροχή πέφτουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ειδοποιητήρια-κατασχετήρια των εφοριών προς τα ασφαλιστικά ταμεία για δικαιούχους του εφάπαξ που χρωστάνε στο Δημόσιο, ακόμα και αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση. Η εφορία έχει πλέον με τους μνημονιακούς νόμους, το δικαίωμα να παρακρατήσει έως και το 50% του βοηθήματος.
Την οικονομική βία της εφορίας αντιμετώπισαν πολλοί φορολογούμενοι που πήγαν για να πάρουν φορολογική ενημερότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις παρακρατούν ακόμα και το σύνολο της οφειλής. Οι υπάλληλοι είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν διαταγή πληρωμής προς τον ασφαλιστικό φορέα για παρακράτηση ολόκληρης της οφειλής.
Οι ΔΟΥ στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα που ενημερώνουν τους φορολογούμενους για τις ακόλουθες κυρώσεις: προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης, μη χορήγηση Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων, όπως κατάσχεση μισθού, ακινήτων κλπ.
Πρόκειται για πρωτοφανή βία του κράτους προς τους φορολογούμενους που συνταξιοδοτούνται και οι οποίοι είναι πρώην μισθωτοί ή άνεργοι κλπ. Στη δύση του επαγγελματικού τους βίου και χωρίς να έχουν τρόπους άμυνας, υφίστανται αυτή την κρατική αναλγησία Η υφαρπαγή του εφάπαξ δεν αποτελεί αντισυνταγματική ενέργεια και δεν εντάσσεται σε αυτό που λέγεται «στρατηγική μονόπλευρης λιτότητας»;


πηγήborders

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com