Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Η είδηση δεν είναι ότι τουρκικά μαχητικά πέταξαν στο Αγαθονήσι. Αλλά ο χρόνος που ήταν ανενόχλητα...Η είδηση στη σημερινή πτήση τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι δεν εστιάζεται τόσο στο γεγονός της καταγραφης και ενδεχομένως της φωτογράφησης των εγκαταστάσεων στο νησί των Δωδεκανήσων αλλά στο γεγονός ότι για κάποιο λόγο τα δύο τουρκικά RF-4 και τα δύο F-16 που τα συνόδευαν παρέμειναν στο FIR Αθηνών και στον εθνικό εναέριο χώρο επί 40 ολόκληρα λεπτα!!!

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, «σχηματισμός τεσσάρων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 RF-4 και 2 F-16, εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ Νότια Σάμου και στις 08:43 τα 2RF-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν υπέρπτηση στο Αγαθονήσι σε ύψος 8000 ποδών».
Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι «ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 09:23 Ανατολικά Ρόδου». Με απλά λόγια, από την ώρα που οι Τούρκοι έκαναν πτήση άνωθεν ελληνικού εδάφους μέχρι την ώρα που βγήκαν από το FIR Αθηνών είχαν 40 ολόκληρα λεπτά για να «αλωνίζουν» κατά βούληση.
Πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ «το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».
Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς δύο μόνο ερωτήσεις έχουμε να κάνουμε προς τον κ. Σαμαρά (ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι ένας ανύπαρκτος υπουργός Εθνικής Άμυνας και ως εκ τούτου θεωρούμε προσβολή να τον ρωτήσουμε για θέματα που δεν αντιλαμβάνεται καν):
Ερώτηση 1: Κατανοείτε τι ακριβώς σημαίνει ο χρόνος των 40 λεπτών πτήσης για ένα πολεμικό αεροσκάφος; Μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό για την ικανότητα άμυνας της χώρας, στην οποία ηγείστε λόγω της θέσεώς σας στην πρωθυπουργία;
Ερώτηση 2: Η τουρκική πρόκληση έγινε την ημέρα μνήμης του θανάτου του Ηλιάκη. Το θεωρείτε πρόκληση ή μία απλή σύμπτωση; Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, η παρουσία σας στην πρωθυπουργική θέση κ. Σαμαρά, αποτελεί και πρόκληση αλλά και μία τραγική για την χώρα και τον λαό της “σύμπτωση”…, αφού είναι προφανές πως σκοπεύετε να αντιδράσετε στην τουρκική προκλητικότητα μόνο εάν υπάρξουν πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών είτε πάνω από την ιδιαίτερη πατρίδα σας, είτε πάνω από την… Αθήνα.
Οι απαντήσεις είναι ελεύθερες από εμάς, αν και πιστεύουμε πως από την πλευρά σας δεν είναι ελεύθερες οι… ερωτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr