Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Σε ένα κράτος όπου οι στρατιωτικοί του, δεχόμενοι τον απόλυτο εξευτελισμό, αυτοκτονούν θα είναι ουτοπία να ομιλούμε για Εθνική Άμυνα.



Διάχυτη είναι η κατήφεια πλέον σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξ αιτίας των ληστρικών, στοχευμένων και επιτηδευμένων περικοπών των αμοιβών τους, αλλά και από την έλλειψη παντελώς έστω και της στοιχειώδους μέριμνας υπέρ τους.

Η ανάλγητη τριτοκοσμική και τριτοκομματική κυβέρνηση,φερέφωνο της τρόϊκας, επιτέθηκε ανάλγητα και χειρουργικά, με αποτέλεσμα σε μερικές περιπτώσεις να αποκόψει και το 50% των αποδοχών των εν ενεργεία στελεχών και των αποστράτων τοιούτων.
Σε κανένα άλλο κλάδο του δημοσίου οι περικοπές δεν έφτασαν στα όρια αυτά. Μόνο στους στρατιωτικούς.
Κακότητα και μίσος δείχνουν όλα αυτά.
Όλα αυτά έχουν αποφασιστική επίδραση στο ηθικό του στρατεύματος, την ετοιμότητα και την αποτροπή, συνιστώσες οι οποίες, ομού με τις περικοπές και επί των αμυντικών συστημάτων γενικώς, έχουν σπουδαία επίπτωση στην Εθνική μας Άμυνας, τον ακρογωνιαίο λίθο της ακεραιότητας της Πατρίδος.
Άφρονες οι πολιτικοί μας διαλύουν τα πάντα.
Εννέα στρατιωτικοί τα τελευταία δύο χρόνια, έθεσαν τέρμα στην ζωή τους, συνεπεία του κλίματος αυτού και της ανέχειας για αξιοπρεπή βίο. Αφού τους τα πήραν όλα, τους υποχρέωσαν όχι μόνο να βάζουν από την τσέπη του για να συντηρήσουν τα πιο βασικά στην υπηρεσία τους, αλλά να τρώνε και από το συσσίτιο των οπλιτών.
Ξεπεσμός, εξαΰλωση και μαρασμός εκ προθέσεως.
Μέχρι τώρα οι στρατιωτικοί έπεφταν επί του πεδίου της μάχης, υπερασπιζόμενοι την ανεξαρτησία και τα ιδανικά της Πατρίδος, χωρίς να φείδονται της ζωής τους.
Τώρα η πολιτεία των ανίκανων τους ωθεί στην φτώχια στην εξαθλίωση και στον θάνατο…..
Σε ένα κράτος όπου οι στρατιωτικοί του, δεχόμενοι τον απόλυτο εξευτελισμό, αυτοκτονούν θα είναι ουτοπία να ομιλούμε για Εθνική Άμυνα και όποιος το επιχειρεί, εκ προθέσεως ψεύδεται.
Και δυστυχώς κανένας δεν ντρέπεται.

πηγήborders.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com