Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Παγκόσμιος Δείκτης Ελευθερίας Τύπου – Η Ελλάδα 83η...



Ο διαδικτυακός τόπος Vesti online αναφέρεται στην έκθεση του οργανισμού Freedom house, στην οποία παρουσιάζεται ο παγκόσμιος δείκτης της ελευθερίας του Τύπου, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται στην 83η θέση. Από την περιοχή, καλύτερη αξιολόγηση έχει μόνο η Σλοβενία, η οποία κατέλαβε την 40η θέση. Η Βουλγαρία είναι 77η , η Κροατία 81η και ακολουθούν η Ρουμανία στη 86η και η Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Κόσσοβο στη 96η θέση. Η Σερβία κατατάσσεται στις χώρες με «μερική ελευθερία του λόγου», καταλαμβάνοντας, μαζί με το Μαυροβούνιο και την Ουγγαρία την 74η θέση.


Οι χώρες με τη χαμηλότερη κατάταξη είναι η ΠΓΔΜ και η Τουρκία, οι οποίες κατέλαβαν την 120η θέση.
Σε ό,τι αφορά στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και Ευρασίας, η Σερβία καταλαμβάνει τη 8η θέση, με τις τρεις πρώτες θέσεις να αναλογούν στην Εσθονία, Τσεχία και Σλοβακία.
Παραλίγο η Ελλάδα να ήταν πιο πίσω και από το Κόσσοβο, ποιος άραγε μπορεί να εμπιστεύεται τα ΜΜΕ.anacoda.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com