Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Εμβόλιο που σταματά τον εθισμό στην ηρωίνη;






Ένα εμβόλιο σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση του εθισμού στην ηρωίνη έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στους αρουραίους ενώ σύμφωνα με...μελέτη της Διεθνούς Ακαδημίας Επιστημών είναι έτοιμο για δοκιμή και σε ανθρώπους. 
Ο εθισμός στην ηρωίνη έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ανθεκτικός στην αντιμετώπιση με εμβόλια, αφού για να είναι αποτελεσματικό έναεμβόλιο πρέπει να στοχεύει όχι μόνο την ενεργή ουσία του ναρκωτικού αλλά και τα χημικά που απελευθερώνει με την είσοδο του στον οργανισμό. Το εμβόλιο δημιουργεί αντισώματα τα οποία δεσμεύουν την ηρωίνη
και τους μεταβολίτες της εμποδίζοντάς τους να φτάσουν στον εγκέφαλο και να προσκολληθούν στους αποδοχείς οπίου και να προκαλέσουν ψυχοδραστικών επεισοδίων. 
Με αυτό τον τρόπο εμποδίζουν το σώμα να βιώσει τα ευχάριστα μέρη της χρήσης, όπως η ευφορία και η αναλγησία. Αν το εμβόλιο εγκριθεί για χρήση σε ανθρώπους, θα βοηθούσε σημαντικά στην θεραπεία και την απεξάρτηση χιλιάδων ασθενών που υποτροπιάζουν και αδυνατούν να απαλλαγούν από τον εθισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com