Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΙΔΟΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΥΙΖΝΙΕΚΣ: ΖΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΕΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.






Κόλαφος η έκθεση του Επίτροπου Μούιζνιεκς για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα. Επισημαίνει την καθυστέρηση μουσουλμανικού τεμένους. Ζητά την τιμωρία όσων οργάνων επιβολής του νόμου ενεργούν με ρατσιστικά κίνητρα
Στη δημοσιότητα δόθηκε, η έκθεση του Ευρωπαίου Επίτροπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νιλς Μούιζνιεκς, ο οποίος μαζί με την αντιπροσωπεία του επισκέφθηκαν την Ελλάδα από τις 28 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου 2013.
Ο Επίτροπος, εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος λόγω της αύξησης των ρατσιστικών και των εγκλημάτων μίσους στη χώρα μας και ζητά άμεση δράση.
Κάνει μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι οι επιθέσεις αυτές, έχουν συνδεθεί με μέλη, υποστηρικτές, ακόμα και βουλευτές του κόμματος "Χρυσή Αυγή", το οποίο χαρακτηρίζει "νεοναζιστικό".
Κριτική ασκεί και για το γεγονός ότι στην ελληνική πολιτική σκηνή, η ρητορική που χρησιμοποιείται στιγματίζει τους μετανάστες.
Ο κ. Μούιζνιεκς, ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων και καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκτεταμένες αντιρατσιστικές εκστρατείες. Επίσης, καλεί τις αρχές να προωθήσουν τον διαπολιτισμικό διάλογο και ζητά την τιμωρία όσων οργάνων επιβολής του νόμου, ενεργούν με ρατσιστικά κίνητρα.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Μούιζνιεκς και στο όσον αφορά στο εθνικό σύστημα ασύλου. Ο Επίτροπος εκφράζει την ανησυχία του "για τα εμμένοντα κενά στη νομοθεσία και την πράξη, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, και αυξάνουν την ευπάθειά τους κυρίως σε ρατσιστικά εγκλήματα".
Μεταξύ των κενών αυτών, επισημαίνει την εξαιρετικά ανεπαρκή υποδομή υποδοχής αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, το ιδιαιτέρως δυσλειτουργικό σύστημα για την καταχώρηση αιτήσεων ασύλου στην αστυνομική διεύθυνση αλλοδαπών της Αθήνας και την πολιτική της συστηματικής και παρατεταμένης κράτησης μεταναστών, σε ακατάλληλες συνθήκες.
Τέλος, ο Επίτροπος σημειώνει ότι η κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους και νεκροταφείου στην Αθήνα, έχει καθυστερήσει πολύ και εκφράζει και την ανησυχία του για την προβλεπόμενη περιοριστική αλλαγή του νόμου που αφορά την πολιτογράφηση των παιδιών μεταναστών μακροχρόνιας διαμονής και την πολιτική συμμετοχή των μεταναστών μακροχρόνιας διαμονής σε τοπικό επίπεδο.
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση του Ευρωπαίου επίτροπου για τα ανθρώπινα δικαιώματα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com