Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αίσχος! Δημόσιοι υπάλληλοι «αυτοχρίσθηκαν» προϊστάμενοι και μοίραζαν άδειες...



Τρίτη του Πάσχα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο στο υπουργείο Τουρισμού...

Πόρισμα - καταπέλτης του υπουργείου Τουρισμού περιγράφει μια εικόνα που εν πολλοίς αποτελεί«άγραφο νόμο» στη λειτουργία του δημοσίου και των οργανισμών του.

Τρίτη του Πάσχα, από αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε στο υπουργείο Τουρισμού, προκύπτει μεταξύ άλλων ότι υπάλληλοι «αυτοχρίσθηκαν»προϊστάμενοι και έδωσαν άδειες σε συναδέλφους τους, αδειόχαρτα υποβλήθηκαν κατόπιν εορτής (για την ακρίβεια μετά τον έλεγχο) και εργαζόμενοι υποτίθεται ότι εμφανίσθηκαν στην υπηρεσία, αλλά με τη μορφή... φαντάσματος. 




Δηλαδή ποτέ, αφού άλλοι είχαν χτυπήσει την κάρτα για λογαριασμό τους.




Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπάλληλοι που εργάστηκαν την Τρίτη του Πάσχα ανέρχονται σε 99, ενώ εκείνοι που απουσίασαν δικαιολογημένα ή όχι ανέρχονται σε 115. Σε μια διεύθυνση το ποσοστό απουσίας έφθασε το 63%.




Κύκλοι του υπουργείου μάλιστα έκαναν γνωστό στην Καθημερινή ότι κατά τη διαδικασία του ίδιου εσωτερικού ελέγχου καταγράφηκαν ακόμη και φαινόμενα ενδεχόμενης αντιποίησης Αρχής.




Η ΕΔΕ ξεκίνησε, οι προβλεπόμενες ποινές αναμένονται και ενδεχομένως να φτάσουν έως αυτή της παύσης.




Στο μεταξύ, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι διαδικασίες απομάκρυνσης των επιόρκων από το Δημόσιο έχουν αρχίσει, αν και σε αρκετές περιπτώσεις πέφτουν πάνω σε «γαλαζοπράσινα» και άλλα παιδιά.




Πάντως, η τρόικα δίνει παράταση για την αποχώρηση των πρώτων 2.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο.




Υπενθυμίζεται ότι, βάσει της αρχικής συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τριμερή, οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους έως τον Ιούνιο.epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com