Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Συνέχιση της ενημέρωσης επί των μεταθέσεων των στελεχών Ε.Δ.Συνεχίζουμε την ενημέρωσή μας, επί της εξέλιξης των μεταθέσεων και συγκεκριμένα επί των δυνατοτήτων αντίδρασης των αξκών που πιστεύουν ότι αδικήθηκαν επί των πρόσφατων τοποθετήσεων - μεταθέσεων.

Εάν η υπηρεσία δεν κάνει αποδεκτή, την «ενδικοφανή προσφυγή» τότε υπάρχει... η δυνατότητα από τον αξκό να διεκδικήσει δικαστικώς τη δικαίωσή του.

Περιπτώσεις π.χ. αξκών που έχουν υψηλή μοριοδότηση ή ολοφάνερη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, είναι απίθανο να μην δικαιωθεί από τα ελληνικά δικαστήρια.

Αρκετοί ενδιαφερόμενοι μας ρωτούν, λεπτομέρειες επί της υπόψη διαδικασίας. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όσους επιθυμούν να κινηθούν δικαστικώς κατά της μεταθέσεως.

Όταν λάβουν απάντηση αρνητική επί της προσφυγής θα πρέπει να έχουν βρει άμεσα δικηγόρο ώστε να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις κατά της υπηρεσίας για τη μετάθεση.

Κατόπιν να δώσουν και τη διαταγή μεταθέσεως που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και προφανώς θα προβλέπει άμεση χορήγηση Φύλλου Πορείας εντός π.χ. 2 ημερών από λήψεως.

Έτσι η υπηρεσία δεν θα μπορέσει να τους χορηγήσει ΦΠ, μέχρι εκδικάσεως των ασφαλιστικών μέτρων.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατατίθεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών ή π.χ. στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, κτλ. Ανάλογα με τις υποθέσεις που έχει να εκδικάσει το Πρωτοδικείο, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα καθορίσει την ημερομηνία εκδικάσεως, συνήθως μετά από τρεις (3) μήνες και άνω.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, η υπηρεσία πιστεύουμε, επειδή οι συγκεκριμένες θέσεις είναι θέσεις ευθύνης, προφανώς θα προβεί στη τοποθέτηση άλλων αξκών.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εξετάζει μόνο τη περίπτωση χορήγησης ΦΠ ή όχι μέχρι πραγματοποίησης της δίκης και κατά πόσο αυτό επηρεάζει το πρόβλημα που έχει ο αξκός σε σχέση με τη μετάθεσή του.

Συνήθως τα ασφαλιστικά μέτρα δύσκολα μπορεί να κερδηθούν, ενώ το δικαστήριο που γίνεται κατόπιν συνήθως δικαιώνει τον αξκό και εκδικάζει ταυτόχρονα και χρηματική αποζημίωση, η οποία σχεδόν υπερκαλύπτει όλα τα έξοδα.

Πιστεύουμε ότι, δεν θα πρέπει κάτω από οποιαδήποτε ψυχολογική πίεση που τυχόν θα βρίσκεται το στέλεχος, λόγω άδικης μεταθέσεως του, να προβεί στην υποβολή παραιτήσεως. Πρέπει να διεκδικήσει το δίκαιο του, δικαστικώς. Έτσι θα λάβει και ένα ισχυρό μήνυμα η υπηρεσία ότι, τα βύσματα και τα εσωτερικά κομματόσκυλα δεν μπορούν να ισοπεδώνουν τα πάντα.

staratalogia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr