Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Στην τελική ευθεία οι εκλογές στη ΝΔ-Αμφισβητείται ότι ο πρώην πρωθυπουργός «έδειξε» Μεϊμαράκη!...


Αμφισβητείται ότι ο πρώην πρωθυπουργός «έδειξε» Μεϊμαράκη: Τζιτζικώστας: Τέτοιου είδους διαρροές κάνουν κακό στην παράταξη - Μητσοτάκης: Αν ο Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά.
Νέο πεδίο εσωτερικής σύγκρουσης στη Νέα Δημοκρατία αποτελεί η φημολογούμενη εκδήλωση προτίμησης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για την προεδρία του κόμματος.

Οι ανώνυμες «διαρροές» του τελευταίου τριημέρου αμφισβητούνται ευθέως από τους άλλους τρεις διεκδικητές της αρχηγίας. Οι κύριοι Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας εκφράζουν απορία για την προέλευση των συγκεκριμένων φημών που βλέπουν το φως σε μέσα ενημέρωσης, καθώς, όπως επισημαίνουν συνεργάτες τους, «ο κ. Καραμανλής, με εξαίρεση το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου, δεν έχει μιλήσει δημοσίως τα τελευταία πέντε χρόνια».

Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι κύκλοι; Να βγουν επιτέλους να μιλήσουν ανοιχτά. Έχω κουραστεί να ακούω διαρροές από διαφόρους περιφερόμενους, οι οποίοι φέρονται ότι συνομιλούν με κάποιους».

«Όποιος έχει κάτι να πει να βγει να το πει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο, να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα, διερωτήθηκε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ δηλαδή δεν εξασφαλίζω την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας;».


Στην τελική ευθεία με παρασκήνιο, φήμες και περιοδείες οι εκλογές
Με υπόγειο πόλεμο ανάμεσα στα επιτελεία των υποψηφίων, που περιλαμβάνει διαδόσεις, φήμες και σπερμολογίες, καθώς και με «ξόρκια» για το φάντασμα της επανάληψης του φιάσκου της 22ας Νοεμβρίου, το οποίο πλανάται πάνω από τη Συγγρού, οδηγείται η Νέα Δημοκρατία προς τις εσωκομματικές κάλπες της επόμενης Κυριακής.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την προσέλευση των μελών και φίλων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τις πιθανότητες ενός εκάστου να βρεθεί στη δυάδα του δεύτερου γύρου, οι τέσσερις διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας παρέχουν προς τους πιθανούς ψηφοφόρους τους διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να κυλήσει ομαλά η εκλογική διαδικασία, η οποία από πολλές πλευρές θεωρείται «υπαρξιακή» για την αξιωματική αντιπολίτευση. Το μήνυμα άλλωστε που εκπέμπεται από όλα τα επιτελεία είναι ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για νέο φιάσκο» και ότι «αν και στις 20 Δεκεμβρίου δεν καταφέρουμε να κάνουμε εκλογές, η διάλυση της Νέας Δημοκρατίας θα προκύψει εκ των πραγμάτων ως επιτακτική ανάγκη». Παρότι δεν έχουν εκλείψει εντελώς οι υποψίες ή και οι φόβοι που ορισμένοι εκφράζουν για το ενδεχόμενο ενός αστάθμητου παράγοντα που μπορεί να ρίξει το ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ψηφοφόρων, η παρουσία μιας σοβαρής εταιρείας όπως η Vodafone, η οποία δέχτηκε να αναλάβει την οργάνωση της ψηφοφορίας, θεωρείται επιπρόσθετο εχέγγυο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com