Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

TΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:Ο Κατρούγκαλος μετατρέπει τους σχολικούς φύλακες σε βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό !!!




Οι 211 πρώην σχολικοί φύλακες είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχαν τοποθετηθεί σε θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού υποχρεωτικής εκπαίδευσης - Η κυβέρνηση τους αναβαθμίζει σε θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - Οι φορολογούμενοι επιβαρύνονται με €211.000.Μετά τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που τοποθετούνται γραμματείς στα δικαστήρια, τώρα και οι σχολικοί φύλακες, βάσει του περιβόητου «νόμου Κατρούγκαλου», εξελίσσονται σε βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό νοσοκομείων ανώτερης εκπαιδευτικής βαθμίδας!

Σύμφωνα με τρεις αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που δημοσιεύονται στο ΦΕΚ Β΄/2436/ της 11ης Νοεμβρίου 2015, συνολικά 211 πρώην σχολικοί φύλακες, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και στο πλαίσιο της κινητικότητας είχαν μεταφερθεί σε θέσεις εκπαιδευτικής βαθμίδας ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης) ειδικότητας Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού, αλλάζουν εκπαιδευτική βαθμίδα. Οι θέσεις τους μετατρέπονται αναδρομικά από 11 Μαϊου 2015, ημερομηνία δημοσίευσης του «νόμου Κατρούγκαλου», σε ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), με βάση την παράγραφο 3 του άρθρου 18 του συγκεκριμένου νόμου: «Οι θέσεις του κλάδου ΥΕ στις οποίες έχουν τοποθετηθεί υπάλληλοι της ειδικότητας των Σχολικών Φυλάκων κλάδου ΔΕ δυνάμει οριστικών πινάκων μετατρέπονται αυτοδικαίως σε προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΔΕ της ίδιας ειδικότητας».

Ειδικότερα, πρόκειται για 54 θέσεις στα νοσοκομεία αρμοδιότητας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, 77 θέσεις στη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και 80 θέσεις στη 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας. Η συνολική ετήσια δαπάνη της αναβάθμισης αυτής ανέρχεται στο ποσό των 211.000 ευρώ. Επί της ουσίας δηλαδή οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με 1.000 ευρώ για κάθε έναν από τους σχολικούς φύλακες η θέση των οποίων μετατρέπεται από Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com