Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δοκίμασαν με επιτυχία εμβόλιο κατά της χοληστερίνης !!!


Αμερικανοί ερευνητές δοκίμασαν με επιτυχία σε πειραματόζωα ένα εμβόλιο κατά της χοληστερίνης και ανακοίνωσαν ότι μπορεί να την μειώσει περισσότερο και από τις στατίνες, την κατηγορία φαρμάκων που συνταγογραφούνται ευρέως γι' αυτόν τον σκοπό.

         Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Νέο Μεξικό, με επικεφαλής τον δρα Μπράις Τσακεριάν του Τμήματος Μοριακής Γενετικής και Μικροβιολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Vaccine" (Εμβόλιο), σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεκραφ», χρησιμοποίησαν μια ανάλογη μέθοδο με αυτή που έχει χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εμβολίου κατά του ιού HPV των θηλωμάτων.

         Το εμβόλιο μπλοκάρει την πρωτεϊνη PCSK9, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες βοηθά την κυκλοφορία της χοληστερόλης στο σώμα και εμποδίζει τον οργανισμό να την αποβάλει. Η αναστολή της δράσης της εν λόγω πρωτεϊνης, μέσω αντισωμάτων που «γεννά» το εμβόλιο, διευκολύνει το σώμα να «διώξει» τη χοληστερόλη με φυσικό τρόπο.

         «Το νέο εμβόλιο δείχνει πολύ πιο αποτελεσματικό σε σχέση με τις στατίνες» δήλωσε ο Τσακεριάν. Οι στατίνες είναι αποτελεσματικές σε πολλούς ανθρώπους, αλλά όχι σε όλους, ενώ έχουν και παρενέργειες.

         Προς το παρόν, το πειραματικό εμβόλιο έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια και μαϊμούδες και το θεραπευτικό αποτέλεσμά του διαρκεί για περίπου τρεις μήνες. Τα τεστ δείχνουν ότι μπορεί να ρίξει το επίπεδο της «κακής» χοληστερόλης (LDL) έως 55% έναντι 30% των στατινών.

         Σύντομα αναμένεται να αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές και σε ανθρώπους. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι ανάλογα εμβόλια στο μέλλον θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες χρόνιες παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com