Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στο bankingnews: Αντί η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει με σκληρότητα την Τουρκία, την χρηματοδοτεί!!!


Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ακόμη πολιτικό και κοινωνικό χρόνο διατυπώνει ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος σε συνέντευξη του στο bankingnews.gr.
- Από την εποχή του οργισμένου Έλληνα που κατέβαινε στις πλατείες, που βομβάρδιζε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με συνθήματα και σχόλια επαναστατικά περάσαμε στην αμηχανία και παθητική στάση. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εξηγεί αυτό το φαινόμενο.
"Με λυπεί που ο ελληνικός λαός μετεξελίχθηκε σε παθητικό παρατηρητή. Αρχικά επαναστάτησε, καθώς η λιτότητα του μνημονίου τον σόκαρε. Εν συνεχεία ξεκίνησε η αποδοχή, δίνοντας εσωτερική μάχη να αποδεχθεί κάτι που τον ζημιώνει. Έτσι λοιπόν το τραγικό μνημόνιο έχει γίνει αναγκαιότητα για μέρος της κοινωνίας που αντιμετωπίζει την οικονομική ύφεση και την στασιμότητα αμήχανα. Αυτή η κοινωνική κόπωση αποτελεί ισχυρό χαρτί για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτικό αντίπαλο, καθώς η ΝΔ βρίσκεται σε καθεστώς εσωστρέφειας και εκλογής προέδρου και δεν κινδυνεύει από κοινωνική έκρηξη, καθώς υπάρχει κόπωση στην κοινωνία. Η συγκυρία ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνάει η αριστερά έχοντας απέναντι της εξουθενωμένο πολιτικό σύστημα και κοινωνία".
- Η εφαρμογή του μνημονίου και το φετίχ των ακινήτων δεν θα πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαντάει με ξεκάθαρο τρόπο.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε φάση φθοράς. Ήδη υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 29,5% έναντι 25% την ΝΔ. Όμως η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι βίαιη ακόμη. Αν όμως δεν διαχειριστούν ορθά ένα ταμπού, ένα φετίχ για τους Έλληνες, το ακίνητο και τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία δεν αποκλείεται να υπάρξει κοινωνική έκρηξη. Αν στην Ελλάδα δούμε τα όσα διαδραματίζονται στην Ισπανία με εξώσεις και άλλες ακρότητες ο ελληνικός λαός δεν θα ξεσηκωθεί απλά, θα εξοργιστεί. Αν αποτιμήσετε τον παλμό της συγκέντρωσης στις 12 Νοεμβρίου κατά της πολιτικής των μνημονίων και λιτότητας θα δείτε ότι η κοινωνία δεν συμμετείχε ενεργά. Οι πολίτες δεν κατεβαίνουν στους δρόμους, ενώ ως συνήθως στο τέλος με προβοκάτσιες διαλύουν τις συγκεντρώσεις. Με τα ίδια μέσα που ενεργούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, λειτουργεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Να σας θυμίσω ότι ένα έγκλημα, το έγκλημα του εμπρησμού της Marfin και ο θάνατος αθώων ανθρώπων ακόμη δεν έχει εκδικαστεί παρ΄ ότι έχουν ταυτοποιηθεί εμπλεκόμενα πρόσωπα".
- Όλα αυτά που περιγράφεται όμως επιβεβαιώνουν την παθητικότητα του Έλληνα. 
"Ναι, όντως καταγράφεται παθητικότητα. Από εξοργισμένος ο Έλληνας έγινε παθητικός παρατηρητής. Αναλογιστείτε ότι πριν λίγες ημέρες έκαναν τελετή στην Θεσσαλονίκη στον σφαγέα των Ελλήνων τον Κεμάλ Ατατούρκ και μάλιστα κάποιοι Έλληνες μίλησαν και για αύξηση του τζίρου στα καταστήματα λόγω της προσέλευσης τούρκων. Κάποιοι ξέχασαν τα εγκλήματα των τούρκων κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων. Όλα αυτά είναι απόρροια της μετεξέλιξης του Έλληνα σε παθητικού παρατηρητή".
- Η Χρυσή Αυγή τι κάνει για να αφυπνίσει την κοινωνία
"Η Χρυσή Αυγή δίνει Αγώνα για τα ιδανικά της πατρίδας, αλλά η προσπάθεια μας προσκρούει σε ένα λυσσώδη τρόπο κατασυκοφάντησης μας. Να σας αναφέρω ότι πρόσφατα πραγματοποιήσαμε μνημόσυνο για τους δύο άδικα δολοφονημένους Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη από την κόκκινη τρομοκρατία και αμέσως επέτρεψαν αντισυγκέντρωση των αριστεριστών".
- Ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί πρόεδρος στην ΝΔ
Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής εκτίμησε ότι πρόεδρος της ΝΔ θα εκλεγεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά το πιθανότερο. Ωστόσο το πρόβλημα στην ΝΔ δεν είναι το πρόσωπο, αλλά το γεγονός ότι έχει εγκλωβιστεί στο μνημόνιο. Η ΝΔ είναι κόμμα του καναπέ, στήριξε το τρίτο μνημόνιο στις 14 Αυγούστου και αν προσεχώς καταψηφίσει ορισμένους νόμους θα το πράξει με όρους μικροπολιτικής.

- Για το Αιγαίο και όλη αυτή την συστηματοποιημένη πίεση που ασκείται να συνδιαχειριστούμε το αρχιπέλαγος με την Τουρκία ο Ν. Μιχαλολιάκος τόνισε: «Δεν είναι καινούργια όλα αυτά. Ασκείται πίεση στην Ελλάδα λόγω του προσφυγικού και των λαθρομεταναστών. Αντί όμως η Ε.Ε. να αντιμετωπίσει με σκληρότητα την Τουρκία, την χρηματοδοτεί και μεταξύ και αυτών και η Ελλάδα συμμετέχει στην χρηματοδότηση στο πλαίσιο της προσφυγικής κρίσης. Η Τουρκία είναι μέρος του προβλήματος όχι η λύση του προβλήματος.
- Ενόψει της ολοκλήρωσης της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πώς σχολιάζει η Χρυσή Αυγή τις εξελίξεις;
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απαντάει ότι πρωτίστως είχαν προβλέψει 25 δισεκ. ευρώ και θα χρειαστούν 6-7 δισεκ. ευρώ τελικώς να επενδύσει το ΤΧΣ. Ταυτόχρονα οι τράπεζες βρίσκονται σε ομηρία, μπορεί να ανακεφαλαιοποιούνται αλλά δεν θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, είναι παγιδευμένες στα κόκκινα δάνεια. Παράλληλα η ανακεφαλαιοποίηση αναδεικνύει ένα τεράστιο οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο. Οι Έλληνες επένδυσαν 40 δισεκ. ευρώ στις τράπεζες το 2013 και αυτά μηδενίστηκαν.
Επίσης το κράτος θα καταστεί μέτοχος μειοψηφίας άρα ποτέ δεν θα ανακτήσει τα κεφάλαια που επένδυσε. Άρα οι τράπεζες δεν θα χρηματοδοτήσουν την οικονομία για τα επόμενα χρόνια και οι Έλληνες φορολογούμενοι έχασαν 40 δισεκ. ευρώ. Αυτό ονομάζεται εθνική καταστροφή όχι ανακεφαλαιοποίηση. Η Χρυσή Αυγή έχει προτείνει τα νέα κεφάλαια του ΤΧΣ να συνδεθούν με ένα μηχανισμό εγγυήσεων έναντι εξυπηρετούμενων δανείων, ώστε να υπάρχουν κάποιας μορφής εγγυήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com