Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΕΛΣΤΑΤ: Σε ύφεση επιστρέφει η οικονομία !!!


Σε ύφεση της τάξης του 0,4% πέρασε το γ΄τρίμηνο εφέτος η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία των τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών.
Η εκτίμηση αυτή, προοιωνίζεται ύφεση- έστω και χαμηλότερη των αρχικών προβλέψεων- για το σύνολο του 2015 και η εκ νέου ανάπτυξη της οικονομίας τοποθετείται προς το β΄ εξάμηνο του 2016.
Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ σε όρους όγκου παρουσίασε μείωση 0,4% το γ΄ τρίμηνο 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, ενώ σε σχέση με το β΄ τρίμηνο εφέτος σημείωσε μείωση 0,5%. Στο 9μηνο εφέτος το ΑΕΠ εμφανίζει αύξηση 0,37% σε μέσα επίπεδα, από άνοδο 0,75% στο εξάμηνο.
Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ παρουσίασε σε ετήσια βάση μείωση 0,1%.
Μεγάλη μείωση και στις εισαγωγές
Πολύ μεγάλη μείωση 12,6% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιµών εισαγωγών στη βιοµηχανία τον Σεπτέμβριο εφέτος σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεµβρίου 2014, έναντι µείωσης 3,9% που σηµειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών το 2014 προς το 2013.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η συγκεκριμένη εξέλιξη στον λεγόμενο «εισαγόμενο πληθωρισμό», οφείλεται στις εξής µεταβολές των δεικτών των επιµέρους αγορών:
α. Στη µείωση του δείκτη τιµών εισαγωγών από χώρες ευρωζώνης κατά 0,9%, και
β. Στη µείωση του δείκτη τιµών εισαγωγών από χώρες εκτός ευρωζώνης κατά 21,8%.
Ο γενικός δείκτης, τον Σεπτέµβριο 2015 σε σύγκριση µε τον δείκτη του Αυγούστου 2015, παρουσίασε µείωση 0,8% έναντι µείωσης 1,1% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com